Sidan för dig som vill jämföra cyklar

Crescent Elis 9vxl 51cm Silver Elcykel Hybrid

22 995 kr
Upplev nya höjder av bekvämlighet och prestanda med Crescent Elis 9vxl Elcykel, en toppmodern hybridcykel som kombinerar stil med avancerad teknologi. Denna Crescent elpendlarcykel är perfekt för både pendling och fritidsåkning med sin kraftfulla EGOING mittmotor. Utrustad för att hantera alla typer av terräng, erbjuder denna elcykel hybrid smidighet och hastighet med en toppfart på 25 km/h, kompatibel med SS-EN 15194:2017-standarder. Den smarta tekniken i EGOING elcykeln justerar kraftuttaget efter ditt pedaltryck, vilket säkerställer en optimal och energieffektiv färd varje gång. Köp Crescent Elis 9vxl elcykel online för en grönare och smidigare transportlösning. Läs vår Crescent Elis 9vxl elcykel recension för att upptäcka varför detta är det perfekta valet för moderna cyklister. Gör dig redo att omdefiniera din cykelupplevelse med Crescent Elis 9vxl hybridcykel med mittmotor – din trogna följeslagare på varje resa.
Denna sida innehåller affiliate-länkar till andra butiker. Detta betyder att vi får provision från butiken om du genomför ett köp, utan att det påverkar dig som kund.

Översikt över Crescent Elis 9vxl 51cm Silver Elcykel Hybrid

Crescent Elis 9vxl representerar en idealisk hybrid mellan teknologi och design, vilket gör den till en utmärkt elpendlarcykel för dagligt bruk. Dess från grunden designade, lättviktiga aluminiumram kombinerar både styrka och smidighet, vilket förenklar transport och hantering i stadsmiljöer. Den sportigt avslappnade geometrin i ramkonstruktionen ger inte bara cykeln dess distinkta utseende utan bidrar också till en avslappnad och ergonomisk sittställning. Denna geometri ger optimal balans mellan komfort och effektivitet under färd, vilket är essentiellt för långa eller korta pendlingsturer. Crescent Elis 9vxl erbjuder därmed en perfekt kombination av funktionalitet och design, vilket gör varje cykeltur både njutbar och effektiv.

Motorn i Crescent Elis 9vxl är strategiskt placerad i mitten av cykeln, vid vevpartiet, vilket bidrar till ökad balans och bättre kraftöverföring. EGOING-mittmotorn är särskilt utformad för att harmonisera med cyklistens pedaltryck via avancerade sensorer. Dessa sensorer anpassar automatiskt motorns kraftuttag baserat på hur hårt användaren trampar, vilket skapar en mjuk och naturlig cykelupplevelse. Systemet är effektivt och reagerar omedelbart på förändringar i pedaltrycket, vilket gör det möjligt att upprätthålla en jämn och kontrollerad hastighet. Genom att utnyttja denna teknologi maximerar EGOING systemets effektivitet, vilket inte bara ger en behagligare cykeltur men också optimerar cykelns batterianvändning. Detta är avgörande för att maximera räckvidden och minska behovet av frekventa laddningar, vilket gör Crescent Elis 9vxl till ett överlägset val för den moderna pendlaren.

Tekniska Specifikationer

Crescent Elis 9vxl är en toppmodern elektrisk hybridcykel från 2021 och framhäver tekniska specifikationer i klass med de främsta modellerna på marknaden. Cykeln är utrustad med en kraftfull EGOING Mittmotor, vilket ger en jämn och effektiv drivning. Motorn är ackompanjerad av ett EGOING 36V 11.6Ah batteri med integrerad belysning, vilket erbjuder en räckvidd på mellan 4 till 7 mil per laddning. Med en hastighet på upp till 25km/h och 28 tums hjul, kombinerar denna elcykel standardelement med avancerad teknik för att leverera en exceptionell cykelupplevelse.

Drivsystemet förstärks av en Shimano Alivio kedja och en växelspak som hanterar totalt 9 växlar, optimerade för smidiga och pålitliga växlingar under alla förhållanden. Inkluderat i köpet är även grundläggande tillbehör som ett ramlås, pakethållare, och en integrerad belysning med Spectra LED-lampor för fram- och bakljus. Dessa tillägg gör Crescent Elis 9vxl inte bara säker att använda dag som natt, utan även praktisk för daglig pendling och bekväm transport av diverse last.

Användarupplevelse och Funktionalitet

Crescent Elis 9vxl Elcykel erbjuder en enastående användarvänlighet som passar såväl nybörjare som erfarna cyklister. Dess LCD-display, en del av EGOING-systemet, ger tydlig information om viktiga aspekter såsom det aktuella effektläget, hastighet och batteriets laddningsnivå. Det intuitiva gränssnittet på displayen tillåter även användaren att enkelt navigera genom menyer och göra justeringar. Effektuttaget kan smidigt justeras i fem olika steg, vilket gör det möjligt för cyklisten att finjustera motorassistansen efter behov, vilket är särskilt användbart under olika cykel förhållanden.

Med en vikt på endast 20,4 kg är Crescent Elis 9vxl en av de lättare elcyklarna i sin klass, något som direkt översätter till bättre hanterbarhet och enklare transport. Denna låga vikt i kombination med cykelns robusta konstruktion gör den idealisk för både dagliga pendlingsresor och längre nöjesturer. Crescent Elis är strikt designad för att följa svensk standard SS-EN 15194:2017, vilket säkerställer att el-assistansen gör cykeln snabb och effektiv men ändå säker för användning på offentliga vägar och cykelbanor med en hastighet upp till 25 km/h. Med sin lämplighet för både stadstrafik och längre turer är detta en hybridcykel som möter en bred användargrupps önskemål och behov.

Design och Komfort

Crescent Elis 9vxl 51cm Silver Elcykel Hybrid presenterar en stilren design som grundas i sin eleganta silverfärgade finish. Dess rena linjer och minimalistiska utseende ger inte bara cykeln en modern estetisk känsla, utan bidrar också till en användarupplevelse som är både visuellt tilltalande och funktionell. Designen är noggrant uttänkt för att smidigt integrera alla nödvändiga komponenter utan att kompromissa med cykelns vackra utseende. Denna välbalanserade design gör Crescent Elis 9vxl till ett utmärkt val för den designmedvetna elcykelanvändaren, vars utrustning måste spegla både stil och prestanda.

Nästa steg i designutvecklingen fokuserar på komforten som är kritisk för längre cykelturer. Crescent Elis 9vxl är utrustad med ergonomiskt utformade sadel och handtag från TEC, vilket säkerställer en avslappnad och bekväm sittställning. Dessa komponenter är speciellt utvalda för att reducera trötthet och öka komforten under cykling, vilket gör att du kan njuta av längre turer utan obehag. Dessutom är handtagens greppvänliga material till för att ge god kontroll och stabilitet även under längre tider på cykeln. Denna genomtänkta sammansättning av komfortabel sadel och handtag gör Crescent Elis 9vxl till ett självklart val för den som värdesätter komfort lika högt som prestanda i sin elcykel.

Långvarig och Tillförlitlig

Crescent Elis 9vxl Elcykel är utrustad med ett EGOING 36V 11.6Ah batteri som ger en oerhört tillförlitlig kraftkälla. Med en batterikapacitet på 400Wh säkerställer denna elcykel att du kan ta dig mellan 4 till 7 mil på en enda laddning, vilket gör den idealisk för såväl kortare som längre turer. En fullständig laddning av batteriet tar endast cirka 6 timmar, vilket gör att du snabbt är redo för nästa äventyr. Detta högpresterande och hållbara batteri kombinerat med Crescent Elis 9vxls effektiva mittmotor gör elcykeln till ett pålitligt val även för de långvariga och krävande cykelturerna.

Crescent Elis 9vxl Elcykel är även utrustad med noggrant utvalda, pålitliga komponenter såsom Spectra Pergo E XNR däck och skivbromsar från Shimano BR-MT201 för optimal prestanda och säkerhet. Däcken är designade för att ge maximal grepp och hållbarhet på olika underlag, något som direkt ökar cykelns tillförlitlighet, speciellt under ogynnsamma väderförhållanden. Samtidigt erbjuder Shimanos tillförlitliga bromssystem inte bara säker och jämn inbromsning utan också långvarig hållbarhet vilket minskar behovet av frekvent underhåll. Dessa högkvalitativa komponenter bidrar starkt till både cykelns tillförlitlighet och din säkerhet när du är ute på vägarna.

Liknande cyklar

Vi jämför alla cyklar i vår databas baserat på deras egenskaper. Alla egenskaper är viktade och vissa egenskaper väger tyngre än andra. Nedan listar vi de cyklarsom är mest lika Crescent Elis 9vxl 51cm Silver Elcykel Hybrid.

Crescent Elis 9vxl 51cm Silver Elcykel Hybrid eller Crescent Elis 9vxl Silver Elcykel Hybrid?

Den cykel som liknar mest är Crescent Elis 9vxl Silver Elcykel Hybrid. Bägge cyklarna kommer från samma tillverkare vilket kan göra dem enklare att jämföra. Både prisbild och kvalitet på cyklar tenderar att likna varandra om de kommer från samma tillverkare. Däremot bör man vara observant på att en tillverkare kan ha olika budgetnivårer där man använder olika dyra komponenter.

Priset på cyklarna skiljer sig mycket. Det kan därför vara bra att väga in priset när man jämför cyklarna, och inte bara komponenter så som motor och växlar. Den billigare cykeln är Crescent Elis 9vxl 51cm Silver Elcykel Hybrid. Crescent Elis 9vxl Silver Elcykel Hybrid kostar mer.

Fler liknande produkter

Fler produkter från Crescent

© Vilken Cykel, 2024