Sidan för dig som vill jämföra cyklar

EvoBike Sport-8 SUV

17 999 kr
Evobike SPORT-8 SUV är en kraftfull elcykel i Sport-serien som har fått högsta betyg i Aftonbladets tester i två år i rad. Denna trekking-modell är perfekt för pendling och har en uppdaterad design med bland annat en mindre OLED-display och en fjädrande framgaffel för extra komfort. Cykeln har en integrerad batteri och robust unisex-ram som ger den en modern look, och styret kan justeras för olika körpositioner. Den finns i silver, svart eller vit. Evobike SPORT-8 SUV är utrustad med extra breda däck som ger en bekväm åktur i alla väder. Den levereras med fram- och baksäte för att transportera dina ägodelar. Den uppdaterade modellen har en fjädrande framgaffel från Suntour som förbättrar cykelns komfort och kan växla mellan fjädrande och stel läge. Styret har också en snygg OLED-display med bakgrundsbelysning för att justera motorhjälpnivån i fem olika lägen och visa information som batterinivå, hastighet, medelhastighet, maxhastighet och distans. Evobike SPORT-8 SUV har en åttaväxlad Shimano-växelsystem som erbjuder ett brett utbud av växlar med lågt rullmotstånd. Bromssystemet består av effektiva skivbromsar både fram och bak, vilket ger starka bromskrafter. Cykelns räckvidd beror på olika faktorer, som hur mycket föraren hjälper till att trampa och vald hjälpnivå. Den ungefärliga räckvidden per laddning är cirka 45-75 km för det lilla batteriet och 55-85 km för det stora batteriet. Evobike SPORT-8 SUV är utrustad med en 250 W-navmotor från Ananda, som startar automatiskt när föraren trampar. Litiumbatteriet har en kapacitet på antingen 432 Wh eller 504 Wh och kan laddas på cykeln eller tas bort för laddning på annat ställe. Cykeln levereras till din dörr i en låda, 95% monterad med hjulen på plats. Det krävs endast att rätta till styret och fästa pedalerna för att komplett montera den. Leverans tar vanligtvis 2-5 dagar med gratis frakt, och det erbjuds 14 dagars returrätt. Dessutom finns det 60 dagars öppet köp för oöppnade produkter. Betalning kan göras med kort eller Klarna. Observera att cykeln som visas på miljöbilderna kan vara från en tidigare modellår, och det kan finnas vissa skillnader i detaljer. Se produktbilderna för exakta detaljer.
Denna sida innehåller affiliate-länkar till andra butiker. Detta betyder att vi får provision från butiken om du genomför ett köp, utan att det påverkar dig som kund.

Inledning

Välkommen till evobike Sport-8 SUV, en kraftfull elektrisk cykel från Sport-serien. Med toppbetyg två år i rad i Aftonbladets elcykeltest är den här terrängmodellen perfekt för pendling. Uppdaterad design inkluderar en mindre OLED-display och en fjädrad framgaffel för extra komfort. Det integrerade batteriet och den robusta unisextången ger cykeln en modern look, och styret kan justeras för olika cykelpositioner. Välj mellan färger som silver, svart eller vit.

Specifikationer

Namn och märke

Cykeln heter evobike Sport-8 SUV och tillverkas av evobike.

Ramtyp och motorplacering

Sport-8 SUV har en unisexram vilket gör att den passar både män och kvinnor. Motorn är placerad i bakhjulet, vilket ger en jämn och stabil körning.

Batterikapacitet och laddningstid

Cykeln har ett batteri med kapaciteten 36V, 432Wh / 12.0Ah. Laddningstiden är ca 4-6 timmar.

Växlar och bromssystem

Sport-8 SUV är utrustad med Shimano Acera 8-växlar, vilket ger en bred variation av växlar med lågt rullmotstånd. Bromssystemet består av hydrauliska skivbromsar från Tektro HD-M275, vilket ger en stark och tillförlitlig bromskraft.

Räckvidd och topptid

Räckvidden på cykeln kan variera beroende på faktorer som assistansnivå och hur mycket cyklisten trampar. Med det mindre batteriet är den ungefärliga räckvidden 45-75 km per laddning, medan det större batteriet ger en räckvidd på 55-85 km per laddning. Cykeln har en toppfart på 25 km/h.

Display och belysning

Sport-8 SUV är utrustad med en Velofox DM03 OLED-display, som gör det enkelt att justera motorassistance och visa viktig information som hastighet, batteristatus, genomsnittshastighet, maxhastighet och sträcka. Cykeln har LED-belysning för att öka synligheten och säkerheten vid körning i mörker.

Mått och vikt

Cykelns hjulstorlek är 28 tum och den har en vikt på 22 kg. Måttet för längd och bredd är 183,6 cm x 40 cm.

Rammaterial och framgaffel

Ramens material är 6061 aluminium, vilket ger en lätt och hållbar konstruktion. Framgaffeln är en Suntour NEX DS HLO fjädrad framgaffel med möjlighet att låsa den för stel körning eller använda fjädring för extra komfort och kontroll.

Maxvikt

Den maximala vikten för användaren är 120 kg, och cykeln klarar av en bakre pakethållare på upp till 25 kg och en framre pakethållare på upp till 10 kg.

Funktioner och design

Betyg och utmärkelser

evobike Sport-8 SUV har fått toppbetyg i Aftonbladets elcykeltest två år i rad, vilket bekräftar dess överlägsenhet och kvalitet.

Uppdaterad design och justerbar styrstång

Den uppdaterade designen av Sport-8 SUV inkluderar en mindre OLED-display för en mer strömlinjeformad look. Styrstången kan justeras för att passa olika cykelpositioner och ge optimal komfort under körningen.

Integrerat batteri och robust ram

Det integrerade batteriet ger cykeln en modern och stilren look samtidigt som det är enkelt att ladda. Den robusta ramen ger stabilitet och hållbarhet.

Extra breda däck och pakethållare

Sport-8 SUV är utrustad med extra breda däck som ger en bekväm körning i alla väderförhållanden. Fram- och bakre pakethållare möjliggör att du kan bära dina ägodelar med dig på cykeln.

Suspendead framgaffel och OLED-display

Framgaffeln är fjädrad och kan bytas mellan ett fjädrat och stelt läge, vilket ger extra komfort och kontroll baserat på dina preferenser och körningsförhållanden. Den snygga OLED-displayen ger dig enkel åtkomst till viktig information och möjlighet att anpassa motorassistansen.

Shimano växelsystem och Tektro bromsar

Shimano Acera växelsystemet erbjuder enkel och smidig växling med lågt rullmotstånd. Tektro HD-M275 hydrauliska skivbromsar ger starka bromskrafter och pålitlig prestanda oavsett väderförhållanden.

Motor och batteri

Effektiv motor och automatisk start

evobike Sport-8 SUV är utrustad med en Ananda M131SD motor som ger en effekt på 40 Nm. Motorn aktiveras automatiskt när cyklisten börjar trampa, vilket ger en smidig och snabb start.

Batterikapacitet och laddningstid

Cykeln erbjuder två alternativ för batterikapacitet: 432 Wh (36 V 12 Ah) eller 504 Wh (36 V 14 Ah). Laddningstiden är ca 4-6 timmar, vilket gör det enkelt att snabbt ladda batteriet för nästa äventyr.

Snabb laddning och portabilitet

evobike Sport-8 SUV levereras med en kraftfull 3A-laddare som kan ladda batteriet upp till 50% snabbare än tidigare modeller. Batteriet kan laddas på cykeln eller tas av för laddning på andra platser.

Leverans och köpvillkor

Enkel montering och snabb leverans

Cykeln levereras till din dörr i en låda och är 95% monterad, med hjulen redan på plats. Den enda montering som krävs är att räta ut styret och sätta på pedalerna. Vi erbjuder snabb och fri frakt, och leveransen tar vanligtvis 2-5 dagar.

Returpolicy och köpoption

Vi erbjuder en 14-dagars returpolicy för att du ska kunna vara nöjd med ditt köp. Dessutom erbjuder vi en 60-dagars öppet köp för oöppnade varor. Du kan göra en säker och smidig betalning med kort eller genom Klarnas betalningsalternativ.

Säkra betalningsalternativ

Betala smidigt och säkert med ditt betalkort eller genom användning av Klarna, där du har möjlighet att välja mellan olika betalningsalternativ.

[Keywords: evobike Sport-8 SUV, elcykel, terrängcykel, unisex, OLED-display, fjädrad framgaffel, Shimano växelsystem, skivbromsar, Ananda motor, litiumbatteri, laddningstid, gratis frakt, returpolicy, Klarna]

Liknande cyklar

Vi jämför alla cyklar i vår databas baserat på deras egenskaper. Alla egenskaper är viktade och vissa egenskaper väger tyngre än andra. Nedan listar vi de cyklarsom är mest lika EvoBike Sport-8 SUV.
NamnPris
evobike Sport-8 SUV 17 999 kr
evobike Sport-8 SUV 17 999 kr
evobike Sport-8 SUV 17 999 kr
evobike Cargo Du 34 999 kr
nitrox Elcykel Explore 250W 14 999 kr
ecoride Elcykel Tripper 28 HS H-9 svart one-size 22 490 kr
lifebike C-mute Speed G7 Silver 21 995 kr
evobike Trehjulig Elcykel Evobike Elegant 26 999 kr
evobike Trehjulig Elcykel Evobike Elegant 26 999 kr
evobike Trehjulig Elcykel Evobike Elegant 26 999 kr

EvoBike Sport-8 SUV eller EvoBike Sport-8 SUV?

Den cykel som liknar mest är Evobike Sport-8 SUV. Båda cyklarna är tillverkade av Evobike och det är då enklare att jämföra dem. Både prisbild och kvalitet på cyklar tenderar att likna varandra om de kommer från samma tillverkare. Däremot bör man vara observant på att en tillverkare kan ha olika budgetnivårer där man använder olika dyra komponenter.

Båda cyklarna kostar lika mycket. Och man kan istället välja att kolla mer på komponenterna för att se vart man får bäst.

Fler liknande produkter

NamnPris
monark Delbar 3-vxl Blå 2023 Elcykel 19 995 kr
default_string Scott Bike Ransom Eride 920 L 2024 Elcykel 62 995 kr
flyer Goroc2 2.10 Elcykel, Blå/Mattsvart + ETT ÅR EXTRA GARANTI 49 990 kr
default_string Scott Bike Solace Gravel Eride 30 S 2024 Elcykel 74 995 kr
default_string Cannondale Trail Neo 3 Remixte Svart M Elcykel 38 999 kr
default_string Cannondale Mavaro Neo Sl 1 Lsth Svart S Elcykel 27 999 kr
batavus Luca Lx 2023 Mörkgrön Elcykel 24 999 kr
default_string Scott Bike Lumen Eride 910 S 2024 Elcykel 88 995 kr
default_string Merida Eone-sixty 6000 2024 Elcykel 97 999 kr
default_string Scott Bike Ransom Eride 920 S 2024 Elcykel 62 995 kr

Fler produkter från Evobike

NamnPris
EvoBike Travel - Hopfällbar 16 499 kr
EvoBike SPORT-9 Mid-Drive 250W - Dam 16 999 kr
EvoBike SPORT-8 - Herr 14 999 kr
EvoBike CLASSIC-7 - Dam 16 999 kr
EvoBike CLASSIC-7 - Herr 16 999 kr
EvoBike SPORT-8 - Herr 14 999 kr
EvoBike CLASSIC-7 - Dam 16 999 kr
EvoBike SPORT-8 - Herr 16 999 kr
EvoBike SPORT-9 Mid-Drive - Dam 19 999 kr
EvoBike Cargo Duo Box 34 999 kr
© Vilken Cykel, 2024