Sidan för dig som vill jämföra cyklar

Evobike SPORT-9 Mid-Drive - Dam

19 999 kr
Utforska nya vägar och skona miljön med EvoBike SPORT-9 Mid-Drive Dam, en prisbelönt elcykel framtagen för moderna kvinnor. Denna damcykel med mittmotor kombinerar elegans och teknisk överlägsenhet, och erbjöd en suverän prestanda i Aftonbladets elcykeltest 2023. Cykeln har nio växlar från Shimano Alivio som ger en smidig cykling och en kraftfull Ananda motor med en toppfart på 25 km/h, vilket gör den idealisk för både pendling och fritidsbruk. EvoBike SPORT-9 är inte bara en elcykel med Shimano Alivio, utan också utrustad med en hydraulisk skivbroms och ett högkapacitetsbatteri som ger en räckvidd på upp till 85 km. Njut av en intuitiv körupplevelse med den integrerade OLED-displayen som håller dig informerad om batterinivå och hastighet. Framtagen specifikt för kvinnor, är denna testvinnande EvoBike SPORT-9 Mid-Drive damcykel köpbar online med fri frakt direkt till din dörr, inklusive alla tillbehör för en komplett cykelupplevelse redan från start.
Denna sida innehåller affiliate-länkar till andra butiker. Detta betyder att vi får provision från butiken om du genomför ett köp, utan att det påverkar dig som kund.

Översikt av EvoBike SPORT-9 Mid-Drive - Dam

EvoBike SPORT-9 Mid-Drive Dam är en avancerad elcykel speciellt anpassad för kvinnor som vill ha en pålitlig och effektiv följeslagare på vägarna. Denna damcykel med mittmotor har vunnit flera prestigefyllda tester, inklusive Aftonbladets erkända elcykeltest 2023, vilket bekräftar dess överlägsna kvalitet och prestanda. Modellen kombinerar högteknologiska funktioner med användarvänlig design, vilket gör den till ett populärt val för den dagliga pendlingen eller längre utflykter. Det är en ideal cykel för den aktiva kvinnan som söker en kombination av stil, komfort och kraft, vilket gör den till en utmärkt investering för framtida resor.

EvoBike SPORT-9 Mid-Drive Dam utstrålar en sportig och modern estetik som både är ögontilltalande och funktionell. Den släta aluminiumramen är utrustad med en integrerad OLED-display, snyggt placerad på styret. Denna lilla men tydliga skärm ger all nödvändig information, såsom hastighet, batterinivå och mer, och är lättläst även under färd. Displayen möjliggör även enkel styrning av cykelns LED-belysning, vilket förhöjer säkerheten under kvälls- och nattcykling. Estetiken kompletteras av cykelns sömlösa linjer och den integrerade batterilösningen i ramen, vilket inte bara förbättrar utseendet utan också bidrar till dess balans och hanteringsegenskaper.

Tekniska specifikationer

EvoBike SPORT-9 Mid-Drive - Dam är en toppmodern elcykel som förenar effektivitet med elegant design. Cykeln är utrustad med en kraftfull Ananda M81 mittmotor som levererar upp till 80 Nm i vridmoment, vilket är idealiskt för både platta och kuperade terränger. Denna damcykel med mittmotor har en toppfart av 25 km/h och är utformad för att ge en jämn och kraftfull assistans under cykling.

Den robusta drivmekanismen kompletteras av ett Shimano Alivio 9-växlat system, vilket ger en flexibel och pålitlig växling för varierad cykling. Växelsystemet är särskilt framtaget för att hantera både stadsmiljöers snabba tempoväxlingar och lugnare lantliga rutter. Den här elcykeln med Shimano Alivio är därför ett utmärkt val för den som söker en pålitlig Pendelcykel.

Batteriet på cykeln är ett integrerat litiumbatteri med val mellan 432 Wh eller 504 Wh, placerat snyggt i ramen, vilket ger en snygg och slimmad profil. Oavsett vilken batteristorlek du väljer kan du njuta av en räckvidd på mellan 45 och 85 km, väl anpassad för långa eller korta turer.

EvoBike SPORT-9 är också utrustad med Tektro HD-M275 hydrauliska skivbromsar, en höjdpunkt bland hydraulisk skivbroms elcykel, som erbjuder överlägsen bromseffektivitet och pålitligt väderprestanda, vilket är essentiellt för säker cykling i alla förhållanden.

Cykelns dimensioner är 183,6 x 40 cm (lxb) och med en ramhöjd på 51 cm, designad specifikt för kvinnor. Rammaterial är gjort av 6061 Aluminium, vilket bidrar till cykelns låga vikt på endast 24 kg. Allt detta, kombinerat med 28-tums hjul, ger en optimal balans mellan stabilitet och smidighet.

Fördelar med mittmotorn

En av de största fördelarna med EvoBike SPORT-9 Mid-Drive Dam, som är en damcykel med mittmotor, är den optimala balansen och kraftöverföringen den erbjuder. Mittmotorn placerar cykelns tyngdpunkt centralt, vilket jämfört med andra motortyper ger bättre balans och stabilitet under färd. Detta är speciellt märkbart när du cyklar i mer utmanande terränger eller vid högre hastigheter.

Mittmotorn på denna elcykel bidrar även till en mer effektiv kraftöverföring. Genom att vara direkt kopplad till drivlinan, omvandlas motorns kraft effektivare till rörelseenergi, vilket minskar kraftförlusterna jämfört med cyklar som har motorn placerad vid hjulen. Detta leder till att du som cyklist får ut mer av varje pedaltramp och därmed en mer kraftfull och responsiv körupplevelse.

Förutom dessa tekniska förmåner bidrar placeringen av motorn också till en lägre slitage av cykelns komponenter, såsom kedja och drev, vilket i längden innebär lägre underhållskostnader och längre livslängd för cykeln.

Batteri och laddning

EvoBike SPORT-9 Mid-Drive - Dam utrustas med ett högpresterande batteri som ger en räckvidd på 45-85 km, beroende på batteriets kapacitet och hur aktivt du trampar. Välj mellan batterikapaciteter på 432 Wh (36 V 12 Ah) eller uppgradera till 504 Wh (36 V 14 Ah) för längre turer. Laddningstiden är effektiv med 4 - 6 timmar beroende på batteriets storlek. Detta säkerställer att du snabbt kan vara ute på vägarna igen efter en laddning.

En klar fördel med EvoBike SPORT-9 är den inkluderade 3A-laddaren, som laddar upp batteriet snabbare jämfört med standardladdare. Detta är idealiskt för dig som ofta är på språng och behöver en snabb energipåfyllning. Det integrerade litiumbatteriet i ramen underlättar även laddning och service, och kan laddas direkt i cykeln eller tas ut för laddning på annan plats, vilket ger en flexibel användning.

Transportsystem och bromsar

EvoBike SPORT-9 Mid-Drive - Dam är utrustad med ett effektivt växelsystem, Shimano Alivio, som erbjuder nio växlar. Systemet är välkänt för sin pålitlighet och varaktighet, vilket gör cykeln ideal för såväl stadskörning som längre turer i varierande terräng. Fördelen med Shimano Alivio är dess förmåga att erbjuda en smidig och precisa växlingar, vilket bidrar till en behaglig och kontrollerad cykelupplevelse.

Vidare är cykeln försedd med Tektro HD-M275 hydrauliska skivbromsar som erbjuder överlägsen bromsverkan. Dessa kraftiga skivbromsar garanterar omedelbar och jämn bromskraft, vilket är väsentligt för säkerheten, speciellt under våta och hala förhållanden, och bidrar till en stabil och pålitlig prestanda oavsett väder. Bremsystemets effektivitet gör EvoBike SPORT-9 till en prefererad elcykelmodell för säker och tillförlitlig transport, vilket lyfter fram den som både en elcykel med Shimano Alivio och en damcykel med mittmotor.

Leverans och montering

EvoBike SPORT-9 Mid-Drive Dam levereras nästintill komplett monterad, direkt till din dörr. Cykeln kommer 95% färdigmonterad, vilket gör att du snabbt och enkelt kan ställa in de sista detaljerna och börja använda den nästan omedelbart. Detta minimerar både tid och ansträngning för installation. Vi erbjuder också flexibla köptillfällen med 14 dagars returrätt och 60 dagars öppet köp för produkten, vilket ger dig en trygg och säker handelsupplevelse. Ditt köp är skyddat och du kan känna dig säker med din nya investering i en av marknadens främsta damcyklar med mittmotor.

Liknande cyklar

Vi jämför alla cyklar i vår databas baserat på deras egenskaper. Alla egenskaper är viktade och vissa egenskaper väger tyngre än andra. Nedan listar vi de cyklarsom är mest lika Evobike SPORT-9 Mid-Drive - Dam.

Evobike SPORT-9 Mid-Drive - Dam eller Evobike SPORT-9 Mid-Drive 250W - Dam?

Cykeln med mest liknande egenskaper är Evobike SPORT-9 Mid-Drive 250W - Dam. Cyklarna har samma märke vilket kan göra dem enklare att jämföra. Sett till pris och kvalitet så kan man förvänta sig att dessa är hyffsat lika hos en och samma tillverkareDäremot bör man vara observant på att en tillverkare kan ha olika budgetnivårer där man använder olika dyra komponenter.

Det är stor skillnad i pris på cyklarna. Det kan därför vara bra att väga in priset när man jämför cyklarna, och inte bara komponenter så som motor och växlar. Billigast av de två är Evobike SPORT-9 Mid-Drive 250W - Dam. Evobike SPORT-9 Mid-Drive - Dam får du betala mer för.

Fler liknande produkter

Fler produkter från Evobike

© Vilken Cykel, 2024