Sidan för dig som vill jämföra cyklar

FitNord Ava 300 Elcykel, röd (720 Wh batteri) + ETT ÅR EXTRA GARANTI

19 990 kr
Upplev friheten med FitNord Ava 300 Elcykel, den ultimata pendlingscykeln designad för stadscykling och bekväma utflykter. Denna FitNord elcykel kombinerar hög prestanda och stil med ett kraftfullt 720 Wh batteri, som ligger i toppen för elcykel med hög kapacitet och ger en räckvidd upp till 150 km. Hjärtat i Ava 300 är en robust bakhjulsmotor som levererar upp till 45 Nm vridmoment, optimalt för både platta sträckor och utmanande uppförsbackar. Med ett smidigt 8-växlat Shimano Altus växelsystem och hydrauliska skivbromsar säkerställs en säker och anpassningsbar körupplevelse. Dessutom är cykeln utrustad med ljus, pakethållare och stänkskärmar som gör den till en komplett lösning för varje väder. Missa inte chansen att köpa FitNord Ava 300 Elcykel online idag och påbörja en grönare och mer energieffektiv vardag!
Denna sida innehåller affiliate-länkar till andra butiker. Detta betyder att vi får provision från butiken om du genomför ett köp, utan att det påverkar dig som kund.

Produktnamn

FitNord Ava 300 Elcykel, röd (720 Wh batteri) + ETT ÅR EXTRA GARANTI är en elcykel av högsta kvalitet för alla som värdesätter pålitlighet och prestanda i vardagen. Denna elcykel erbjuder unika säljande punkter som ett kraftfullt 720 Wh-batteri och en extra lång garantiperiod, vilket gör den till ett utmärkt val för långa pendlingar och tillförlitliga stadsresor. Namnet ’FitNord Ava 300 Elcykel’ speglar inte bara cykelns kapacitet och robusta design men också dess anpassning för både stadscykling och längre turer. Genom att använda nyckelord som 'FitNord Ava 300 Elcykel', 'FitNord Ava 300 Elcykel med 720 Wh batteri' samt 'röd FitNord Ava 300 Elcykel för pendling' optimerar vi dess synlighet för dem som söker en premium elektrisk cykelupplevelse online.

Beskrivning

FitNord Ava 300 Elcykel är en robust och estetiskt tilltalande pendlingscykel, idealisk för stadscykling och längre utflykter. Denna elcykel är designad för att passa alla typer av cyklister tack vare dess låga ram och användarvänliga design, vilket gör den tillgänglig även för de som kanske inte känner sig helt bekväma på en traditionell cykel. Med sin attraktiva röda färg och högkvalitativa finish, kombinerar FitNord Ava 300 både stil och funktionalitet. Tillägget av ett år extra garanti gör den här modellen extra eftertraktad, då det erbjuder köparen en förlängd trygghet och betoning på produkten hållbarhet och kvalitet.

FitNord Ava 300 är utrustad med ett Samsung-batteri på 720 Wh, vilket är betydligt större än de flesta andra elcyklar på marknaden.

FitNord Ava 300 Elcykel är försedd med en kraftfull navmotor bak som genererar upp till 45 Nm i vridmoment. Detta gör cykeln extremt behändig vid olika cykelvillkor, inklusive uppförsbackar och motvind. Med fem assistansnivåer kan du enkelt anpassa motorns kraft efter dina behov, vilket säkerställer en effektiv och anpassningsbar körupplevelse.

FitNord Ava 300 Elcykel är utrustad med Shimano Altus-växelsystem och hydrauliska skivbromsar som ökar både säkerheten och kontrollen under färd.

Ergonomiskt och justerbart styre.

FitNord Ava 300 Elcykel är designad i Finland och noggrant monterad i Tjeckien, vilket säkerställer europeisk kvalitet och hållbarhet.

Egenskaper

FitNord Ava 300 Elcykel utmärker sig med sin avancerade konstruktion och användarvänliga funktioner som är optimala för både stadscykling och pendling. Med en ram tillverkad i lätt och hållbart aluminium bidrar Ava 300 till både en lätthanterlig och robust cykelupplevelse. Aluminiumramens stabilitet är särskilt viktig i stadsmiljöer där olika typer av vägytor och hinder ständigt utmanar cykelns hållbarhet. Dessutom är cykeln utformad för att kunna bära en maximal användarvikt på 120 kg samt en totalvikt på 26 kg, vilket bevisar dess förmåga att hantera både tyngre förare och vardagslast utan problem. Dessa designval säkerställer att FitNord Ava 300 inte bara är en vacker cykel utan också en mycket praktisk följeslagare för ditt dagliga pendlande och urbana äventyr.

FitNord Ava 300 är utrustad med ett imponerande batteri på 720 Wh, integrerat i cykelns ram för en slimmad och stilren look. Detta kraftfulla batteri på 36V och 20 Ah förbättrar inte bara elcykelns estetik utan också dess funktionalitet genom att erbjuda en utmärkt räckvidd, vilket gör den till en idealisk elcykel för stadscykling och pendling.

Med en kraftfull bakmonterad navmotor på 250 W och ett vridmoment på 45 Nm, ger FitNord Ava 300 Elcykel exceptionellt stöd i uppförsbackar och vid höga hastigheter. Denna motorisering optimerar prestandan för en effektiv och ansträngningsfri körning, idealisk för både stadsmiljön och längre pendlingar. Cykeln är utrustad med en kadenssensor som mäter pedaltrycket och justerar motorns kraft. Detta säkerställer att assistansen är smidig och anpassad efter användarens pedaleringsstil, vilket är fördelaktigt för både erfarna cyklister och nybörjare.

Däcken på FitNord Ava 300 Elcykel är modellen CST Control Viva Eco, perfekt anpassade för olika underlag med sin bredd på 38 mm. Detta gör cykeln extremt mångsidig, säkerställande körglädje oavsett om du cyklar på stadsgator eller lantliga vägar.

Design och Räckvidd

FitNord Ava 300 Elcykel är omsorgsfullt designad med en briljant röd färg som inte bara drar till sig uppmärksamheten utan även ökar synligheten i stadstrafik. Denna elcykel för stadscykling och pendlingsbruk har en lägre ram, vilket gör den tillgänglig och bekväm för en bred variation av cyklister, oavsett kroppstyp. Aluminiumramen ger en robust men ändå lätt struktur för enkelt hanterande på både stadsgator och mer ojämna vägar.

FitNord Ava 300 är inte bara en visuell höjdpunkt utan också en mästare i flexibilitet och räckvidd. Tack vare det kraftfulla 720 Wh-batteriet från Samsung, klarar denna elcykel av upp till 150 km på en enda laddning under idealiska förhållanden. Detta gör den perfekt för både dagliga pendlingar och längre äventyr på helgen. Dessutom står Ava 300 stark i jämförelse med andra elcyklar i samma prisklass när det gäller batterikapacitet, vilket försäkrar att du inte kommer att behöva oroa dig för att stanna mitt i en tur.

Motor och Assistans

FitNord Ava 300 Elcykel är utrustad med en högkvalitativ bakhjulsmotor som genererar en väsentlig kraft för stadscykling och pendling. Den här typen av motor, en navmotor, är strategiskt placerad i bakhjulet vilket erbjuder en balanserad viktfordelning och en smidigare körupplevelse. Med en effekt på 250 W och ett maximalt vridmoment på 45 Nm, är motorn särskilt effektiv när det kommer till att hantera stadens ibland krävande terräng. Denna kombination av effekt och vridmoment säkerställer att cyklisten får tillräckligt med assistans vid behov, särskilt vid backar eller motvind där extra kraft kan vara avgörande för en behaglig cykeltur. FitNords smarta användning av effektiva motorer i sina elcyklar som Ava 300, understryker deras engagemang för att leverera både prestanda och komfort.

FitNord Ava 300 Elcykel är utrustad med fem olika assistansnivåer som möjliggör en skräddarsydd cykelupplevelse för alla typer av rutter och konditionsnivåer. Dessa nivåer varierar från mycket lätt till maximal assistans, vilket ger föraren möjlighet att effektivt anpassa motorstödet efter terräng och personliga preferenser. En viktig aspekt att notera är att detta system saknar "gå-assistans", vilket innebär att cykeln inte erbjuder motorhjälp när man går bredvid den. Denna funktion är vanlig i vissa modeller men Ava 300 fokuserar på cykelassistans under färd. Detaljrikedom i justeringarna av assistansnivåerna ger föraren utmärkt kontroll och möjligheter att anpassa elcykeln efter olika cykelvillkor, vilket ökar både komfort och effektivitet under cykelturen.

FitNord Ava 300 Elcykel är utrustad med en avancerad kadenssensor som spelar en central roll i att justera motorns effekt baserat på användarens trampfrekvens. Denna sensor mäter hastigheten på hur fort pedaler roteras, vilket gör att motorn kan optimera sin kraftutleverans för att garantera en jämn och behaglig färd. Tekniken bidrar även till en förbättrad batterieffektivitet och ökar därmed den totala räckvidden av cykeln, perfekt för både stadscykling och längre pendlingsturer.

Växlar och Bromsar

FitNord Ava 300 Elcykel är försedd med ett avancerat växelsystem av Shimano Altus 8-växlat typ, vilket ger en toppklassig effektivitet och hållbarhet. Shimano Altus-systemet är speciellt anpassat för att ge förstklassig prestanda under varierande cykelvillkor, perfekt för både stadscykling och pendlande tack vare sin flexibilitet och tålighet. Växelsystemet spelar en avgörande roll i att anpassa cykelns hastighet och pedalkraft efter cyklistens behov och underlagets karaktär, vilket resulterar i en jämn och lättmanövrerad körupplevelse. Denna förmåga gör FitNord Ava 300 till en idealisk elcykel för stadscykling och äventyr på blandade terränger, där dess förmåga att smidigt växla mellan olika växlar försvissar att du kan behålla en jämn och behaglig fart oavsett terrängens utmaningar.

FitNord Ava 300 Elcykel är också utrustad med avancerade hydrauliska skivbromsar som erbjuder exceptionellt bra stoppförmåga och pålitlighet under alla väderförhållanden. Dessa bromsar är inte bara effektiva i torrt väder, utan ger också utmärkt prestanda på våta och leriga vägar, vilket är avgörande för säker pendlingscykling i stadsområden. Den höga nivån av kontroll och stabilitet som dessa bromsar tillhandahåller ökar cykelns säkerhetsfaktor avsevärt. Dessutom bidrar hydrauliska skivbromsar till att minska slitage på däcken och underhållsbehovet, vilket i sin tur förbättrar cykelns övergripande hållbarhet.

Däck och Framgaffel

Däck och framgaffel på FitNord Ava 300 Elcykel spelar en avgörande roll för cykelns prestanda och komfort, särskilt under varierande vägförhållanden och väder. Denna elcykel är utrustad med CST Control Viva Eco-däck, som är kända för sin hållbarhet och prestation på olika underlag. Med en bredd på 38 mm erbjuder dessa däck en balanserad kombination av stabilitet och smidighet, vilket gör cykeln idealisk för både stadscykling och mjukare terräng. Fordelarna med breda däck inkluderar förbättrad grepp och komfort, särskilt på våta eller ojämna ytor där extra bredd bidrar till en säkrare och mer tillförlitlig cykelupplevelse. Oavsett om det är regnigt eller torrt, hjälper dessa däck till att absorbera vägens ojämnheter och ger en jämnare och mer kontrollerad körning.

Framgaffeln på FitNord Ava 300, Suntour Nex, är skräddarsydd för att effektivt absorbera stötar från ojämna vägar eller grusstigar, vilket direkt bidrar till en bekvämare och stabilare cykeltur. Med en slaglängd på 63 mm hanterar gaffeln enkelt mindre hinder och reducerar vibrationer som annars skulle påverka styrningen och cyklistens komfort. Detta gör Ava 300 till en idealisk elcykel för stadscykling och pendling, där variation i underlag är vanligt. Med den låsbara gaffeln kan användaren även anpassa cykelns fjädring efter behov. Detta innebär att du kan strama åt gaffeln för att få bättre effekt på släta vägar eller låsa upp den för mer absorberande kraft på tuffare terräng, vilket förbättrar både körupplevelsen och kontrollen oavsett var du cyklar.

FitNord Ava 300 Elcykel är även utrustad med en praktisk framaxels snabbkoppling, vilket är en betydande fördel för användaren. Snabbkopplingen underlättar betydligt vid behov av underhåll och när hjulen behöver bytas ut – ett arbete som kan utföras snabbt och utan specialverktyg. Denna funktion bidrar till att göra både underhållet och hanteringen av cykeln mer användarvänlig. Avslutningsvis är framgaffelns och däckens roll inte att underskatta då de bidrar avsevärt till såväl säkerheten som komforten under cykelfärden.

Tillbehör

FitNord Ava 300 Elcykel kommer med ett utbud av praktiska tillbehör som förhöjer din cykelupplevelse, särskilt för stadscykling och pendlingsbehov. En viktig detalj är det integrerbara ramlåset, som säkerställer att din elcykel står säker när du inte använder den. Detta lås är designat för att ge robust skydd mot stöld, tack vare dess hållbara konstruktion. För den dagliga pendlingen är pakethållaren ovärderlig. Den är robust nog att hantera olika typer av laster, från din arbetsväska till veckohandlingen. Dessutom är cykeln utrustad med hållbara stänkskärmar tillverkade av högkvalitativt material, vilka effektivt skyddar mot smuts och vattenstänk under alla väderförhållanden. Slutligen bidrar de ljusstarka lamporna till en förbättrad synlighet och säkerhet under tidiga morgnar eller sena kvällar, vilket är avgörande för en trygg pendlingsresa.

För att ytterligare förhöja din cykelupplevelse erbjuder vi också ett brett sortiment av tillbehör. Du kan enkelt utrusta din FitNord Ava 300 Elcykel med praktiska vattenflaskhållare, extra batterier för längre turer, GPS-hållare för navigering och mobilhållare för enklare åtkomst till din telefon. Dessa tillbehör är designade för att vara enkla att installera och använda, vilket gör dem till ett utmärkt komplement till din elcykel.

Tillverkning och Ursprung

FitNord Ava 300 Elcykel representerar europeisk kvalitet på sin höjd, med sina rötter djupt förankrade i Finland och monteringsprocessen i Tjeckien. Denna elcykel för stadscykling och pendling är ett resultat av kvalitativ skandinavisk design kombinerat med tjeckisk tillverkningsexpertis. Det gemensamma europeiska arvet understryker en förstklassig standard när det gäller både pålitlighet och prestanda, vilket gör varje komponent av denna cykel tillförlitligt hållbar och optimalt effektiv.

FitNord Ava 300 Elcykels tillverkning i Europa understryker vårt åtagande för hög kvalitet genom strikt standarder för arbetskraft och materialanvändning. Vi fokuserar på miljövänliga processer för att minimera vår påverkan på naturen. Valet av tillverkningsplats garanterar också effektiv överensstämmelse med europeiska säkerhets- och kvalitetsnormer.

Genom att samarbeta med erkända leverantörer som Samsung för battericeller, säkerställer FitNord Ava 300 Elcykel inte bara prestanda utan också tillförlitlighet i toppklass. Användningen av högkvalitativa komponenter från välrenommerade tillverkare garanterar en lång livslängd och robusthet, vilket är avgörande för elcyklar avsedda för stadscykling och pendling. Denna strategiska satsning på kvalitet framhäver FitNords åtagande att leverera överlägsna pendlingscyklar till sina kunder.

Liknande cyklar

Vi jämför alla cyklar i vår databas baserat på deras egenskaper. Alla egenskaper är viktade och vissa egenskaper väger tyngre än andra. Nedan listar vi de cyklarsom är mest lika FitNord Ava 300 Elcykel, röd (720 Wh batteri) + ETT ÅR EXTRA GARANTI.
NamnPris
fitnord e-bikes FitNord Venture 300 Elcykel, svart (720 Wh batteri) + ETT ÅR EXTRA GARANTI 19 990 kr
fitnord e-bikes Fitnord Ava 300 Elcykel, vit (720 Wh batteri) + ETT ÅR EXTRA GARANTI 19 990 kr
fitnord e-bikes FitNord Ava 300 Elcykel, svart (720 Wh batteri) + ETT ÅR EXTRA GARANTI 19 990 kr
fitnord e-bikes FitNord Ava 200 Elcykel, svart (540 Wh batteri) + ETT ÅR EXTRA GARANTI 15 990 kr
fitnord e-bikes FitNord Ava 200 Elcykel, vit (540 Wh batteri) + ETT ÅR EXTRA GARANTI 14 990 kr
fitnord e-bikes Fitnord Ava Jr Elcykel, mint (360 Wh batteri) + ETT ÅR EXTRA GARANTI 9 990 kr
fitnord e-bikes FitNord Ava 200 Elcykel, röd (540 Wh batteri) + ETT ÅR EXTRA GARANTI 15 990 kr
default_string Merida Espresso L 500 Eq 2024 Elcykel Hybrid 47 999 kr
default_string Merida Espresso L 500 L Eq 2024 Elcykel Hybrid 47 999 kr
default_string Merida Espresso L 500 S Eq 2024 Elcykel Hybrid 47 999 kr

FitNord Ava 300 Elcykel, röd (720 Wh batteri) + ETT ÅR EXTRA GARANTI eller FitNord Venture 300 Elcykel, svart (720 Wh batteri) + ETT ÅR EXTRA GARANTI?

Cykeln med mest liknande egenskaper är Fitnord e-bikes FitNord Venture 300 Elcykel, svart (720 Wh batteri) + ETT ÅR EXTRA GARANTI. Cyklarna kommer från olika tillverkare och man kan då behöva vara lite mer noggran när man jämför dem. Både prisbild och kvalitet på cyklar kan skilja sig mycket mellan olika tillverkare. Däremot tillverkar tillverkarna sällan komponenter så som växlar motor och bromsar själva, utan dessa är ganska standard och kan vara samma mellan tillverkare.

Priset på cyklarna är samma. Och man kan istället välja att kolla mer på komponenterna för att se vart man får bäst.

Fler liknande produkter

NamnPris
default_string Merida Espresso Cc 500 Eq L 2024 Elcykel Hybrid 46 999 kr
default_string Merida Espresso City 300 Eq 2024 Elcykel Hybrid 39 999 kr
default_string Merida Espresso Cc 500 Eq S 2024 Elcykel Hybrid 46 999 kr
default_string Bergamont  e-horizon n8 cb 4 rt 2024 - 48cm Elcykel Hybrid 37 995 kr
default_string Bergamon  e-horizon n8 cb amsterdam 2024 - 48cm Elcykel Hybrid 37 995 kr
default_string Scott Bike Axis Eride 30 Lady S 2024 Elcykel Hybrid 45 995 kr
default_string Merida Espresso L 500 M Eq 2024 Elcykel Hybrid 47 999 kr
rock machine Elcykel Torrent INT E50-29 B Dam 24 990 kr
fitnord e-bikes FitNord Ava 500 Compact Elcykel, röd (630 Wh batteri) + ETT ÅR EXTRA GARANTI 21 990 kr
fitnord e-bikes FitNord Ava 200 Elcykel, röd (540 Wh batteri) + ETT ÅR EXTRA GARANTI 15 990 kr

Fler produkter från Fitnord

NamnPris
FitNord Ava 300 Elcykel, röd (720 Wh batteri) + ETT ÅR EXTRA GARANTI 19 990 kr
FitNord Classic 200 Elcykel, röd (540 Wh batteri) + ETT ÅR EXTRA GARANTI 17 990 kr
© Vilken Cykel, 2024