Sidan för dig som vill jämföra cyklar

FitNord Ava 500 Elcykel 2024, roséguld (612 Wh batteri)

17 990 kr
Upplev nya höjder av cykelkomfort med FitNord Ava 500 Elcykel 2024, en förstklassig elcykel med lång räckvidd, perfekt för både pendling och fritidscykling. Denna stilrena roséguldfärgade hybridcykel lockar med sin starka mittmotor och låga ram, utformad för enkel på- och avstigning. Med en imponerande räckvidd på upp till 160 km tack vare 612 Wh batteriet, är det ett utmärkt val för långa sträckor. Cykeln kombinerar smart teknik med hög komfort, inklusive fem assistansnivåer och en lättanvänd kontrollpanel med USB-C-port. Shimano Acera växelsystem med 8 växlar och hydrauliska skivbromsar garanterar en säker och anpassningsbar körupplevelse. För extra bekvämlighet är elcykeln utrustad med funktioner som pakethållare, stänkskärmar och ljusstarka Spanning-lampor. FitNord Ava 500 är din idealiska följeslagare året runt – en elcykel designad för det nordiska klimatet och den aktiva livsstilen.
Denna sida innehåller affiliate-länkar till andra butiker. Detta betyder att vi får provision från butiken om du genomför ett köp, utan att det påverkar dig som kund.

Introduktion till FitNord Ava 500 Elcykel 2024

FitNord Ava 500 Elcykel 2024 är den senaste lanseringen från välkända FitNord, en uppdaterad klassiker i deras sortiment och speciellt utformad för att möta de högsta kraven på komfort och prestanda. Denna avancerade elcykel kombinerar innovativ teknik och stilren design, vilket gör den till ett utmärkt val för såväl pendling som fritidscykling. Årsmodellen 2025 markerar ett steg framåt inom elcykelteknologin, och FitNord Ava 500 Elcykel 2024 är inte undantaget. Med sin egenartade färg i roséguld och den kraftfulla, men ändå diskret integrerade, mittmotorn erbjuder denna cykel en unik kombination av estetik och effektivitet. Den är dessutom utformad av betrodda ingenjörer i Finland, vilket borgar för kvalitet och anpassning till nordiska förhållanden. FitNord Ava 500 Elcykel 2024 är riggad för att ta dig längre med större bekvämlighet över flera mil, vilket gör den till det självklara valet för den moderna cyklisten.

Design och Funktioner

FitNord Ava 500 Elcykel 2024 utmärks av sin eleganta förarbetskap, framträdande i en exklusiv nyans av roséguld som omedelbart fångar ögat. Ramens design kombinerar stil med funktionalitet, perfekt för modemedvetna cyklister. Som en hybridcykel specifikt framtagen för damer har den en låg profile, vilket gör den lätt att kliva på och av, även i stadsmiljö. Detta förstärker dess position som en ledande modell bland elcyklar för damer, kombinerandes stilrena linjer med avancerad engineering.

Tekniskt sett stoltserar denna elcykel med en stark mittmonterad motor. Motorstorleken på 80 Nm säkerställer att även de kärvaste uppförsbackar och abruptaste motvind kan hanteras med lätthet och stabilitet. Genomsinnefullt positionerad optimerar den cykelns balans och vägegenskaper, vilket i sin tur ger en naturlig pedalupplevelse lik så väl på slät asfalt som på ojämna cykelbanor. Med sin kapacitet att övervinna olika terrängtyper vör sig väl för både daglig pendling och äventyrsbunden utflykt, gör denna elcykel med mittmotor ett solid val för den krävande användaren.

Batteri och Räckvidd

FitNord Ava 500 Elcykel 2024 är inte bara en högpresterande följeslagare på vägen, utan också en mästare i effektiv energianvändning. Med en imponerande batterikapacitet på 612 Wh är denna elcykel utrustad för långa äventyr utan ständig oro för nästa laddning. Dessutom är batteriet smidigt integrerat i cykelns ram, vilket inte bara optimerar cykelns estetik utan också skyddar tekniken mot väder och vind. För din bekvämlighet och säkerhet kan batteriet säkert låsas fast med nyckel, vilket förebygger stöld och obehörig användning. Genom att välja FitNord Ava 500 elcykel med lång räckvidd får du en pålitlig partner för både dagliga pendlingar och längre utflykter.

Elcykelns räckvidd är inte bara imponerande, den är revolutionerande. Upp till 160 km på en enda laddning gör FitNord Ava 500 till en idealisk följeslagare för både långa pendlingar och utforskande cykelturer över distanser som sällan är möjliga med andra elcyklar. Tänk dig friheten att kunna cykla från innerstad till landsbygd utan att behöva oroa dig för nästa laddningspunkt. Denna förmåga placeras elcykeln inom nyckelkategorin för personer som söker en elcykel lång räckvidd, och ger användarna möjlighet att verkligt utnyttja sin cykel till fullo.

Komfort och Användbarhet

FitNord Ava 500 Elcykel 2024 är utrustad med fem olika assistansnivåer som erbjuder en anpassad cykelupplevelse för alla typer av rutter och förhållanden. Genom användning av en lättåtkomlig kontrollpanel placerad vid handtaget kan användaren smidigt växla mellan dessa assistansnivåer. Kontrollpanelen tillåter inte bara justering av assistansnivåerna utan även övervakning av cykelns status såsom batterinivå och hastighet, vilket gör den till en väldigt användarvänlig funktion på elcykelns FitNord Ava 500.

Den låsbara dämpade framgaffeln på FitNord Ava 500 är designad för att optimera körupplevelsen genom att erbjuda en jämn och bekväm tur även på ojämna underlag. Genom att kunna låsa dämpningen blir cykeln mer anpassningsbar till olika typer av terräng, vilket gör den idealisk för allt från stadscykling till lättare terrängcykling. Dämpningssystemet minskar också påfrestningen på både cykel och cyklist, vilket bidrar till en ökad komfort och mindre trötthet under längre turer.

Ytterligare Bekvämligheter och Säkerhetsfunktioner

FitNord Ava 500 är utformad för komfort och funktionalitet, vilket syns i de tillägg som ökar användbarheten av cykeln i all slags väder. Pakethållaren är robust och ger tillräcklig lastkapacitet för såväl vardagsinköp som packning för längre utflykter. Stänkskärmarna skyddar effektivt mot vatten och smuts under regniga och blöta förhållanden, vilket är oumbärligt i varierande nordiskt klimat. Ljusen från Spanning erbjuder kraftfull belysning, vilket är avgörande för säker cykling under dygnets mörkare timmar. Dessa element förstärker cykelns praktiska egenskaper och gör den till ett pålitligt val oavsett årstid.

FitNord Ava 500 elcykel för pendling utmärker sig med sin pålitliga säkerhet och anpassning till nordiska förhållanden. Cykeln är utrustad med hydrauliska skivbromsar som garanterar suverän bromskraft och pålitlig prestanda även under våta och hala förhållanden. Shimano Acera växelsystemet med 8 växlar erbjuder smidiga och precisa växlingar som är enkla att hantera. För ytterligare robusthet och tillförlitlighet under nordiska väderförhållanden kommer FitNord Ava 500 med Maxxis Overdrive Excel-däck som är speciellt framtagen för att hantera råa och ojämna ytor utan kompromiss med komforten. Denna kombination av toppmoderna komponenter och funktioner gör FitNord Ava 500 till en idealisk elcykel för pendling.

Slutsats

FitNord Ava 500 Elcykel 2024 är inget mindre än en pålitlig partner för cyklisten som värdesätter funktionalitet och stil. Med sin elegant integrerade, starka mittmotor och långa räckvidd erövrar den både vardagens pendling och de längre fritidsrundorna med lätthet. Det är en elcykel som står stark i alla väder och säsonger, tack vare sin höga anpassningsförmåga och robusta bygge. Om du står inför beslutet att köpa FitNord Ava 500 elcykel 2024, kan du vara säker på att det är ett val som ger både hållbarhet och högsta möjliga komfort året runt. Med FitNord Ava 500 får du en pålitlig följeslagare som tar dig dit du vill, oavsett sträcka eller terräng.

Liknande cyklar

Vi jämför alla cyklar i vår databas baserat på deras egenskaper. Alla egenskaper är viktade och vissa egenskaper väger tyngre än andra. Nedan listar vi de cyklarsom är mest lika FitNord Ava 500 Elcykel 2024, roséguld (612 Wh batteri).

FitNord Ava 500 Elcykel 2024, roséguld (612 Wh batteri) eller FitNord Ava 500 Compact Elcykel, röd (630 Wh batteri) med ytterligare ett års garanti?

Cykeln som är mest lik är Fitnord Nord Ava 500 Compact Elcykel, röd (630 Wh batteri) med ytterligare ett års gara. Cyklarna har samma märke vilket kan göra dem enklare att jämföra. En enskild tillverkare tenderar att hålla ungefär samma kvalitet på sina cyklar och prissätta enligt samma principer. Det kan dock skilja i val av komponenter beroende på om det är en premiumcykel eller mer budget.

Det är stor skillnad i pris på cyklarna. Du kan därför spara mycket genom att välja den billigare cykeln, om övriga egenskaper är liknande. Billigast av de två är FitNord Ava 500 Elcykel 2024, roséguld (612 Wh batteri). FitNord Ava 500 Compact Elcykel, röd (630 Wh batteri) med ytterligare ett års garanti kostar mer.

Fler liknande produkter

Fler produkter från Fitnord

© Vilken Cykel, 2024