Sidan för dig som vill jämföra cyklar

FitNord Ava 500 Elcykel 2024, vit (612 Wh batteri)

17 990 kr
Upptäck den optimala färdkamraten för både vardag och äventyr med FitNord Ava 500 Elcykel 2024. Denna högpresterande elcykel med låg ram och kraftfull mittmotor är utformad för att förenkla din cykling, oavsett terräng. Med en imponerande batterikapacitet erbjuder FitNord Ava 500 en lång räckvidd upp till 160 km per laddning, perfekt för både korta pendlingar och längre utflykter. Cykeln är anpassad för nordiska förhållanden med robusta komponenter och praktiska tillbehör som stänkskärmar och ljusstarka lampor, vilket gör den till en pålitlig följeslagare året om. Vare sig du söker en elcykel för pendling eller behöver en tillförlitlig partner för långa sträckor, är FitNord Ava 500 Elcykel 2024 det självklara valet.
Denna sida innehåller affiliate-länkar till andra butiker. Detta betyder att vi får provision från butiken om du genomför ett köp, utan att det påverkar dig som kund.

Översikt av FitNord Ava 500 Elcykel 2024

FitNord Ava 500 Elcykel 2024 representerar den perfekta balansen mellan estetik och funktionalitet, designad för att möta behoven hos moderna cyklister. Denna stilrena elcykel är inte bara en fröjd för ögat med sitt eleganta vita utförande och slimmade profil, utan är också mångsidig nog att hantera både stadsfärder och längre utflykter. Med FitNord Ava 500 Elcykel 2024 får du en pålitlig följeslagare som enkelt kan anpassas till dina dagliga resor samt weekendäventyr, tack vare dess kraftfulla prestanda och höga komfort.

En av de mest framträdande egenskaperna hos FitNord Ava 500 är dess lågt skurna ram, vilket gör det lättare än någonsin att kliva på och av cykeln. Denna design, ofta betecknad som "elcykel med låg ram," är särskilt fördelaktig för dem som önskar extra bekvämlighet och säkerhet, oavsett användarens klädsel eller fysiska förutsättningar. Den låga ramen underlättar även vid stadscykling där frekventa stopp är vanliga, och ger en mer stabil och kontrollerbar cykelupplevelse. Med FitNord Ava 500 kan du alltså förvänta dig en säker och bekväm färd varje gång du rullar iväg.

Tekniska specifikationer och funktioner

FitNord Ava 500 Elcykel 2024 är utrustad med en högeffektiv mittmotor som erbjuder flera fördelar, speciellt för cykling i krävande terräng och långa backar. Detta beror på dess läge mitt på cykeln, vilket ger en balanserad viktfördelning och därmed en stabilare körupplevelse. Elcykel med mittmotor erbjuder också en naturligare känsla av pedalassistans, som känns som att man cyklar en vanlig cykel men med ett kraftfullt stöd. Motorn på FitNord Ava 500 har ett imponerande vridmoment på 80 Nm, vilket garanterar att cyklisten kan hantera både branta stigningar och långa avstånd utan att förlora prestanda. Denna egenskap gör den idealisk för alla typer av pendling och utflykter, även i kuperat terräng.

Batterikapaciteten på denna elcykel är ytterligare en styrka, med sina generösa 612 Wh som möjliggör en räckvidd på upp till 160 km per laddning, vilket klassar den som en elcykel lång räckvidd. Det här betyder att cyklisten kan utforska betydligt längre sträckor på endast en laddning, vilket är perfekt för både dagliga pendlingar och längre äventyr över helger. Det stabilt integrerade batteriet i ramkonstruktionen inte bara kompletterar cykelns eleganta design utan erbjuder också en säker och bekväm lösning där batteriet kan låsas med nyckel, vilket skyddar det mot stöld.

Komfort och användarvänlighet

FitNord Ava 500 Elcykel 2024 erbjuder toppmoderna lösningar för en användarvänlig cykelupplevelse. Den är försedd med fem assistansnivåer som ger en anpassningsbar turupplevelse, från mild pedalassistans till full motorhjälp för tuffa ökningar eller motvind. Varje assistansnivå kan enkelt väljas och justeras via cykelns integrerade kontrollpanel. Denna panel fungerar inte bara som din interaktiva guide genom dina resor, utan den inkluderar även en praktisk USB-C-port för laddning av din smartphone eller andra mobila enheter under färden.

FitNord Ava 500 förstärker vidare din cykelupplevelse med funktioner som adderar extra bekvämlighet och säkerhet. Pakethållaren på cykeln ger ett stabilt och säkert utrymme för att transportera väskor eller inköp, vilket är idealiskt för pendling eller handling. Inbyggda stänkskärmar på både fram- och bakhjul garanterar att du håller dig ren och torr, även vid våta vägförhållanden. För att säkerställa synlighet och säkerhet i mörker är cykeln utrustad med ljusstarka Spanning-lampor som ger en kraftfull belysning både framåt och bakåt.

Design och anpassningar för nordiska förhållanden

FitNord Ava 500 Elcykel 2024 är inte bara en elcykel; den är en skräddarsydd upplevelse för de tuffa nordiska förhållandena. Den är specialanpassad med robusta och hållbara komponenter som står emot både ruskväder och kalla vinterdagar. För att säkerställa optimal prestation har FitNord utrustat Ava 500 med Maxxis Overdrive Excel-däck som erbjuder överlägsen grepp och hållbarhet på våta väglag. Utöver detta är cykelns ram rigoröst designad för att tåla de variabla nordiska klimaten, vilket bekräftar varför FitNord Ava 500 elcykel är anpassad för nordiska förhållanden.

En signifikant del av FitNord Ava 500:s tillförlitlighet och kvalitet kan tillskrivas dess design och montage i Finland. Detta nordiska land är känt för sina stränga kvalitetskontroller och precision i ingenjörskonsten, vilket direkt överförs till varje cykel som monteras. Den finska ingenjörskonsten säkerställer att varje komponent är perfekt integrerad för att möta användarens behov, vilket ytterligare cementerar den höga standarden på FitNord Ava 500 Elcykel 2024.

Användningsområden

FitNord Ava 500 är en elcykel som utmärker sig som ett utmärkt val både för daglig pendling och för avslappnade fritidsturer. Med sin kraftfulla mittmotor och låga ram är den en elcykel för pendling som gör resan mellan hem och arbete både smidig och energieffektiv. De robusta komponenterna och den långa räckvidden gör den även idealisk för stadskörning där trafik och stopp är en del av vardagen.

När det kommer till längre turer erbjuder FitNord Ava 500 allt du kan önska av en elcykel. Med en imponerande batterikapacitet som ger upp till 160 km per laddning, är FitNord Ava 500 elcykel för långa sträckor ett pålitligt val. Cykeln hanterar långa distanser med lätthet, så att du kan utforska längre vägar utan bekymmer om att batteriet ska ta slut. Dess komfort och effektivitet över längre sträckor gör den till en favorit bland äventyrscyklister och långdistanspendlare.

Liknande cyklar

Vi jämför alla cyklar i vår databas baserat på deras egenskaper. Alla egenskaper är viktade och vissa egenskaper väger tyngre än andra. Nedan listar vi de cyklarsom är mest lika FitNord Ava 500 Elcykel 2024, vit (612 Wh batteri).

FitNord Ava 500 Elcykel 2024, vit (612 Wh batteri) eller FitNord Ava 500 Compact Elcykel, röd (630 Wh batteri) med ytterligare ett års garanti?

Den cykel som liknar mest är Fitnord Nord Ava 500 Compact Elcykel, röd (630 Wh batteri) med ytterligare ett års gara. Cyklarna har samma märke vilket kan göra dem enklare att jämföra. Sett till pris och kvalitet så kan man förvänta sig att dessa är hyffsat lika hos en och samma tillverkareDäremot bör man vara observant på att en tillverkare kan ha olika budgetnivårer där man använder olika dyra komponenter.

Priset på cyklarna skiljer sig mycket. Du kan därför spara mycket genom att välja den billigare cykeln, om övriga egenskaper är liknande. Billigast av de två är FitNord Ava 500 Elcykel 2024, vit (612 Wh batteri). FitNord Ava 500 Compact Elcykel, röd (630 Wh batteri) med ytterligare ett års garanti är lite dyrare.

Fler liknande produkter

Fler produkter från Fitnord

© Vilken Cykel, 2024