Sidan för dig som vill jämföra cyklar

FitNord Ranger 500 Elmountainbike 2024, silver (612 Wh batteri)

17 990 kr
Upptäck den dynamiska och mångsidiga FitNord Ranger 500 Elmountainbike 2024, färgad i stilfull silver. Denna elcykel med mittmotor från finska FitNord kombinerar hög kvalitet och topprestanda, och är klar för alla äventyr på både terräng och asfalt. Cykeln drivs av en effektiv TechDrive mittmotor med en kraft på 80 Nm och fem olika assistansnivåer, vilket erbjuder en enastående körupplevelse oavsett underlag. Med den låsbara Suntour-forgaffeln och de Maxxis Ikon-breda däcken får du perfekt grepp och komfort. FitNord Ranger 500 är utrustad med ett rejält batteri på 612 Wh (36 V, 17 Ah) som möjliggör en imponerande räckvidd upp till 160 km. Kontrollpanelen är moderniserad med en USB-C-port och en tydlig display som håller dig uppdaterad om hastighet och batteristatus. Känn kvalitetsutförandet med Shimano Acera 1 x 8-växelsystem och pålitliga hydrauliska skivbromsar. Vill du ha en elcykel med lång räckvidd, designad för både komfort och prestation? Då är FitNord Ranger 500 Elmountainbike 2024 ett perfekt val. Läs mer och köp din här i Sverige.
Denna sida innehåller affiliate-länkar till andra butiker. Detta betyder att vi får provision från butiken om du genomför ett köp, utan att det påverkar dig som kund.

Översikt av FitNord Ranger 500 Elmountainbike 2024

FitNord Ranger 500 Elmountainbike från 2024 är inte bara en elcykel, det är den ultimata följeslagaren oavsett om du befinner dig på slingrande skogsstigar eller breda landsvägar. Denna avancerade elmountainbike kombinerar det bästa av två världar - högteknologisk funktion och robust design för att tackla alla typer av terräng. Utformad och sammansatt med precision i Finland, reflekterar Ranger 500 den finska innovationens pålitlighet och kvalitet. Den är speciellt anpassad för att leverera en överlägsen prestanda både i terräng och på landsväg, så du kan njuta av en smidig färd oavsett landskap.

Den imponerande TechDrive-mittmotorn på 80 Nm driver FitNord Ranger 500 och förvandlar varje pedaltramp till en kraftfull framfart genom tuff terräng. Den låsbara Suntours-dämpade framgaffeln bidrar med nödvändig stabilitet och vibrationsdämpning, vilket är avgörande för att hålla kontrollen i ojämn terräng. Kombinationen av motorkraft och effektiv framgaffel säkerställer att cykeln enkelt hanterar både upp- och nedförslutningar. Bredda Maxxis Ikon-däcken optimerar greppet och erbjuder exceptionell balans och säkerhet oberoende av underlaget. Dessa huvudegenskaper gör att FitNord Ranger 500 framstår som en pålitlig partner för ambitiösa cykelturer i varierande miljöer.

Tekniska Specifikationer

FitNord Ranger 500 är utrustad med en toppmodern TechDrive-mittmotor som levererar en imponerande effekt på 80 Nm. Denna motor är central i att erbjuda varierade assistansnivåer som möjliggör en oöverträffad kraft och kontroll för cyklisten. Motorsystemet är perfekt kalibrerat för att ge optimal draghjälp genom stadens gator eller på chansigare terrängvägar, vilket säkerställer en balanserad och energieffektiv färd, oavsett förhållanden.

FitNord Ranger 500 är förstärkt med ett stort batteri med kapaciteten 612 Wh, vilket skapar imponerande möjligheter för långdistansresor – upp till 160 km på en enda laddning under idealiska förhållanden. Detta hårda, hållbara batteri kombinerat med effektiv energianvändning från motorn säkerställer en tillförlitlig cykelupplevelse även på de längsta och mest krävande utflykterna. En längre räckvidd innebär mindre orosmoment för oförutsedda laddningsstop, vilket gör FitNord Ranger 500 till ett utmärkt val för den äventyrslystna.

Design och Komfort

FitNord Ranger 500 Elmountainbike 2024 kombinerar på ett unikt sätt sportighet med komfort. Dess eleganta och kraftfulla design gör den till en ögontjänare bland elmountainbikes. Ramen är smidigt utformad för att leverera hög komfort och suverän kontroll, vilket gör både långa turer och snabba äventyr till rent nöje. Ett särskilt plus är den låsbara Suntours-dämpade framgaffeln, en högkvalitativ komponent som mjukar upp turen även i ojämn terräng och dämpar stötar på ett effektivt sätt. De breda däcken, vilka är av modellen Maxxis Ikon, erbjuder inte bara stabilitet och pålitligt grepp över mixade ytor utan också en ökad körkomfort. Cykeln är perfekt för dem som vill njuta av sina cykelturer med både komfort och stil.

Innovativa Funktioner och Tillbehör

FitNord Ranger 500 Elmountainbike är utrustad med högteknologiska funktioner som förstärker både prestanda och användarvänlighet. Med Shimano Acera 1 x 8-växelsystem får du exakta och pålitliga växlingar även under krävande förhållanden, vilket gör cykeln idealisk för varierande terrängtyper. Den här elcykeln från FitNord intar även en framstående placering när det gäller stoppkraft, tack vare sina robusta hydrauliska skivbromsar som ger överlägsen bromsprestanda och förbättrad säkerhet oavsett väder.

En av de mest moderna tilläggen är cykelns integration av en USB-C-port. Denna funktion möjliggör laddning av elektroniska enheter direkt från cykeln, vilket är särskilt användbart på långa turer där mobila navigationsverktyg och smartphones behöver vara fulladdade. Portens smarta placering och dess funktionalitet understryker FitNord Ranger 500:s ambition att inte bara vara en elcykel, men också ett mobilt stödcenter för din uppkopplade livsstil.

Säkerhet och Certifiering

FitNord Ranger 500 Elmountainbike är inte bara anmärkningsvärd för sin tekniska förmåga och komfort, utan även för dess höga säkerhetsstandarder. Cykeln är stolt CE-märkt vilket innebär att den uppfyller alla nödvändiga EU-föreskrifter och krav på säkerhet, hälsa och miljöskydd. Detta belyser tillverkarens åtagande att säkerställa en produktklass som konsumenter kan lita på. Säkerhetsaspekterna i FitNord Ranger 500 utgör en viktig del i byggandet av konsumenternas förtroende, vilket ger dem extra trygghet oavsett om de använder cykeln i tuffa terränger eller på stadsstråk. Kvaliteten som CE-märkningen representerar garanterar att varje element av cykeln är framtaget och kontrollerat för att möta höga internationella standarder.

Liknande cyklar

Vi jämför alla cyklar i vår databas baserat på deras egenskaper. Alla egenskaper är viktade och vissa egenskaper väger tyngre än andra. Nedan listar vi de cyklarsom är mest lika FitNord Ranger 500 Elmountainbike 2024, silver (612 Wh batteri).

FitNord Ranger 500 Elmountainbike 2024, silver (612 Wh batteri) eller Flyer Uproc2 2.10 Elmountainbike, Moss Green Gloss (Comfort)?

Cykeln med mest liknande egenskaper är Flyer Uproc2 2.10 Elmountainbike, Moss Green Gloss (Comfort). Ena cykeln är tillverkad av Fitnord medans den andra är tillverkad av Flyer vilket ibland gör att det kan bli svårt att jämföra dem. De olika tillverkarna kan ha helt olika kvaliteter på sina cyklar och prissätta utifrån olika parametrar. Däremot tillverkar tillverkarna sällan komponenter så som växlar motor och bromsar själva, utan dessa är ganska standard och kan vara samma mellan tillverkare.

Det är stor skillnad i pris på cyklarna. Det kan därför vara bra att väga in priset när man jämför cyklarna, och inte bara komponenter så som motor och växlar. Vill du spara pengar bör du alltså köpa FitNord Ranger 500 Elmountainbike 2024, silver (612 Wh batteri). Flyer Uproc2 2.10 Elmountainbike, Moss Green Gloss (Comfort) kostar mer.

Fler liknande produkter

Fler produkter från Fitnord

© Vilken Cykel, 2024