Sidan för dig som vill jämföra cyklar

FitNord Ranger 500 Elmountainbike 2024, svart (612 Wh batteri)

17 990 kr
Upplev äventyret med FitNord Ranger 500 elmountainbike 2024, svart – en toppmodern elcykel med mittmotor som kombinerar effekt, stil och innovation. Tack vare den starka mittmotorn och det stora integrerade 612 Wh batteriet erbjuder den en imponerande räckvidd upp till 160 km per laddning, vilket placerar den bland de bästa för elcyklar med lång räckvidd. FitNord Ranger 500 är utrustad med en låsbar dämpad framgaffel från Suntour och en Smidig Shimano Acera växellåda med 8 växlar, vilket säkerställer optimal prestanda både i terräng och på stadsgator. De pålitliga hydrauliska skivbromsarna och Maxxis Ikon-däcken garanterar säker och stabil hantering. Köp FitNord Ranger 500 elmountainbike online och njut av högklassig mobilitet och design som följer EU:s säkerhetsstandarder.
Denna sida innehåller affiliate-länkar till andra butiker. Detta betyder att vi får provision från butiken om du genomför ett köp, utan att det påverkar dig som kund.

Översikt över FitNord Ranger 500 Elmountainbike 2024

FitNord Ranger 500 representerar en toppmodern elmountainbike, framtänkt för både erfarna cyklister och nybörjare som eftersöker äventyr på olika terränger. Tack vara sin starka mittmotor, som levererar upp till 80 Nm i kraft, tillsammans med ett högkapacitets integrerat batteri (612 Wh), erbjuder denna cykel en ojämförlig kombination av kraft och uthållighet. Med en potentiell räckvidd på upp till 160 km på en enda laddning, är Ranger 500 idealisk för långa expeditioner i naturen eller som en pålitlig följeslagare på din dagliga pendling. Den här elmountainbiken från FitNord är inte bara en cykel, utan en förlängning av din genomförlust för det fria och oexplorerade.

Estetiskt är FitNord Ranger 500 en fröjd för ögat med sin slanka design och sofistikerade svarta färgsättning som harmonierar med cykelns robusta konstruktion. Ramen är tillverkad för att stå emot kraven som tuff terrängkörning ställer, och dess långlivade material garanterar en hållbar investering. Detaljerna i finishen och kvaliteten på monteringen, som utförs med precision i Finland, speglar dedikationen till innovation och funktionalitet som FitNord står för. Denna elmountainbike kombinerar estetik med funktion på ett sätt som förstärker både prestandan och förarkomforten.

Tekniska Specifikationer

FitNord Ranger 500 elmountainbike är utrustad med en högpresterande mittmotor på 80 Nm som ger utmärkt dragkraft och kraftfull assistans under cykling. Denna motortyp, känd för sin placering som balanserar cykelns tyngdpunkt, samverkar på ett naturligt sätt med cykelns vridmomentsensor. Sensorn reglerar automatiskt motorstyrkan baserat på hur hårt cyklisten trampar, vilket ger en intuitiv och anpassad cykelupplevelse. Det är något som i synnerhet uppskattas under terrängkörning på denna elcykel med mittmotor.

FitNord Ranger 500's batteri på 612 Wh, 36 V och 17 Ah är integrerat eleganta i cykelns ram, vilket inte bara skyddar det mot elementen utan också behåller cykelns slanka design. Det erbådiga cykelbatteriet ger en räckvidd på upp till 160 km, beroende på cykelsätt och terräng, vilket placerar denna modell i den högre klassen när det gäller elcykel lång räckvidd. För cyklister som vill ge sig på längre turer erbitchulerar detta batteri den nödvändiga pålitligheten och du kan köp FitNord Ranger 500 elmountainbike online för den bästa tillgången på en hållbar och långsiktig cykelkompanjon.

Kontrollpanelen på FitNord Ranger 500 har moderniserats for optimal funktionalitet. Med en USB-C-port kan användaren smidigt ladda sina mobila enheter direkt från cykeln - en praktisk lösning för de som behöver hålla sina apparater laddade även på längre cykelrundor. Kontrollpanelens tydliga display gör det enkelt för cyklisten att övervaka och justera cykelns assistansnivåer samt hålla koll på batterinivån. Den alltid tillgängliga strömförsörjningen för dina mobilenheter förstärker dess mångsidighet för moderna användare.

Assistansnivåer och Växelsystem

FitNord Ranger 500 elmountainbike 2024 är utrustad med fem olika assistansnivåer som ger användaren möjlighet att anpassa cykelns motorstyrka efter behov. Nivåerna kan enkelt regleras via en lättanvänd kontrollpanel, vilket gör det möjligt att välja mellan minimal assistans till fullt motordrivet läge, vilket är perfekt när du behöver extra kraft i tuffa uppförsbackar eller under långa cykelturer. Detta ger en optimal balans mellan manuell ansträngning och motorassistans, vilket ökar räckvidden och effektiviteten betydligt. Dessutom är Ranger 500 utrustad med ett pålitligt Shimano Acera växelssystem som erbjuder 8 växlar. Detta högkvalitativa växelsystem garanterar smidiga och exakta växelövergångar, vilket är essentiellt för att hålla en jämn och behaglig fart oavsett terräng. Shimano Acera systemet är särskilt anpassat för elmountainbikes och ger en stabil och pålitlig cykelupplevelse oavsett om du befinner dig på skogsväg eller i urbana områden.

Säkerhet och Bromssystem

FitNord Ranger 500 är utrustad med högpresterande hydrauliska skivbromsar vilket garanterar överlägsen bromsförmåga och förbättrad säkerhet, även i krävande terräng och vid oförutsedda situationer. Skivbromsarnas förmåga att effektivt hantera höga temperaturer och ge strålande bromsrespons säkerställer att du kan bromsa snabbt och tryggt. Detta är särskilt viktigt för en elmountainbike som FitNord Ranger 500, där den dynamiska fartresursen från den centralplacerade motorn kräver ett pålitligt bromssystem för säkra och kontrollerade stannar. Genom att välja detta cykelsystem får du inte bara en pålitlig och säker manöverfunktion, utan också en upplevelse fylld med förtroende i alla vädersituationer och under alla förhållanden.

Däck och Terränganpassning

Däcken på FitNord Ranger 500 elmountainbike är av modellen Maxxis Ikon, vilka är särskilt designade för att hantera olika typer av underlag på ett effektivt sätt. Maxxis Ikon erbjuder exceptionellt bra grepp både vid terrängkörning och på asfalt, vilket gör dem idealiska för elmountainbike 2024. Deras struktur är optimerad för långvarig hållbarhet och pålitlig prestanda under både våta och torra förhållande. Dessa däck är ett utmärkt val för den som söker en robust cykelupplevelse, oavsett om det handlar om hastighet i skogsmarkerna eller effektiv pendling på stadens gator.

Kompatibilitet och Certifieringar

FitNord Ranger 500 elmountainbike 2024 uppfyller strikt de europeiska säkerhetsstandarderna och är CE-märkt, vilket bekräftar dess säkerhetskvalitet och överensstämmelse med EU-lagstiftningen. Detta garanterar att cykeln inte bara är säker att använda utan också kompatibel med alla gällande normer. FitNord elmountainbike med låsbar framgaffel erbjuder också ytterligare säkerhetsfunktioner som är anpassade för varierande terrängtyp.

Liknande cyklar

Vi jämför alla cyklar i vår databas baserat på deras egenskaper. Alla egenskaper är viktade och vissa egenskaper väger tyngre än andra. Nedan listar vi de cyklarsom är mest lika FitNord Ranger 500 Elmountainbike 2024, svart (612 Wh batteri).

FitNord Ranger 500 Elmountainbike 2024, svart (612 Wh batteri) eller Flyer Uproc2 2.10 Elmountainbike, Moss Green Gloss (Comfort)?

Den cykel som liknar mest är Flyer Uproc2 2.10 Elmountainbike, Moss Green Gloss (Comfort). Cyklarna kommer från olika tillverkare vilket kan göra dem lite svårare att jämföra. Sett till pris och kvalitet så kan man förvänta sig att detta kan skillja sig mellan olika tillverkare. Däremot tillverkar tillverkarna sällan komponenter så som växlar motor och bromsar själva, utan dessa är ganska standard och kan vara samma mellan tillverkare.

Det är stor skillnad i pris på cyklarna. Du kan därför spara mycket genom att välja den billigare cykeln, om övriga egenskaper är liknande. Den billigare cykeln i det här fallet är FitNord Ranger 500 Elmountainbike 2024, svart (612 Wh batteri). Flyer Uproc2 2.10 Elmountainbike, Moss Green Gloss (Comfort) är dyrast.

Fler liknande produkter

Fler produkter från Fitnord

© Vilken Cykel, 2024