Sidan för dig som vill jämföra cyklar

Haibike Trekking 4 High M - Blå Elcykel Hybrid

25 990 kr
Upptäck friluftslivet eller effektivisera pendlarresan med Haibike Trekking 4 High M – en mångsidig blå elcykel hybrid perfekt anpassad för både terräng och stadsmiljö. Med en kraftfull Yamaha-mittmotor och ett robust 500 Wh batteri, levererar denna elcykel en jämn och kraftfull hjälp i alla situationer, samtidigt som den möjliggör en hastighet på upp till 25 km/h. Utrustad med komfortabel dämpning och ett ergonomiskt handtag-sadel system, erbjuder Haibike elcykel superb komfort även på längre turer, med ett avstånd upp till 8 mil på en enda laddning. Skivbromsar och Shimano Alivio-växlar garanterar säker och smidig hantering i alla väder. Oavsett om du söker en elcykel för terräng och stad eller en högpresterande hybridcykel, är Haibike Trekking 4 High M det ultimata valet för den äventyrslystne.
Denna sida innehåller affiliate-länkar till andra butiker. Detta betyder att vi får provision från butiken om du genomför ett köp, utan att det påverkar dig som kund.

Introduktion till Haibike Trekking 4 High M - Blå Elcykel Hybrid

En elcykel, eller elektrisk cykel, är utrustad med en elektrisk motor som assisterar användaren vid pedaltrampning, vilket reducerar ansträngningen särskilt i tuffare terräng eller under fysisk trötthet. Modellen Haibike Trekking 4 High M är en utmärkt representant för denna kategori. Som blå elcykel hybrid är den idealisk för både äventyr i naturen och effektiva transporter i stadsmiljö. Den kombinerar robustheten hos en terrängcykel med smidigheten hos en stadscykel, vilket gör den till en mångsidig följeslagare på både asfalt och i skogslandskap.

Denna Haibike elcykel är unikt designad för att smidigt anpassa sig till varierande underlag och miljöer. Den är utrustad med en kraftfull Yamaha mittmotor och stötdämpande komponenter som gör färden behaglig oavsett underlag. Dess avancerade dämpningssystem och högpresterande däck från Continental garanterar optimal komfort och säkerhet på både släta och ojämna underlag. Cykelns design och konstruktion reflekterar en hybridmodellens förmåga att erbjuda en stabil och pålitlig körupplevelse, vilket gör den till en utmärkt investering för den som vill ha en flexibel cykel för terräng och stad.

Nyckelfunktioner och Specifikationer

Haibike Trekking 4 High M är en toppmodern blå elcykel hybrid utrustad med en Yamaha PW-TE System 60 Nm mittmotor, vilket ger en pålitlig och krafterik prestanda. Med en integration av Yamaha InTube 500 Wh batteri kan du njuta av längre turer utan att oroa dig för att batteriet ska ta slut snabbt. Batteriet är smidigt integrerat i ramen vilket bidrar till cykelns eleganta utseende samtidigt som det ger en balanserad viktfördelning. Den komfortabla hjulstorleken på 27,5 tum gör den idealisk för både stadsmiljö och mildare terrängkörning. Växelsystemet från Shimano Alivio M3100 med 9 växlar erbjuder en smidig övergång mellan olika hastigheter, vilket gör den lämplig både för snabba sträckor och lugnare färder.

Haibike Trekking 4 High M är konstruerad för att leverera högsta möjliga hastighet på 25 km/h, vilket är den maximala hastigheten för elassistans enligt svensk standard SS-EN 15194:2017. Under optimala förhållanden kan elcykeln föra dig mellan 50 till 80 kilometer på en enda laddning, beroende på terräng och användning. Detta gör elcykeln för terräng och stad perfekt för såväl längre dagsturer i det fria som effektiv pendling i stadsmiljö.

Design och Komfort

Haibike Trekking 4 High M utstrålar en skarp och modern estetik samtidigt som den erbjuder toppkomfort. Dess slående blå färg förstärker dess eleganta hybridram som är både styv och lätt, optimal för både stadsmiljö och terrängåkning. Att cykeln innehåller handtag och sadel från XLC Comfort bo3-serien betyder att långa turer blir en ren njutning, med ergonomiskt designade komponenter som minskar vibrationer och ökar komforten.

Den upprätta sittställningen på Haibike Trekking 4 High M är särskilt värdefull för dig som avser att spendera många timmar i sadeln. Den naturliga positionen minskar belastningen på rygg och axlar, vilket gör att man orkar längre utan att känna trötthet. Dämpade framgafflar från samma kvalitetsserie absorberar stötar från ojämna vägar, vilket ytterligare skonar kroppen från belastning och skapar en mjukare, mer behaglig färd.

Säkerhet och Prestanda

Haibike Trekking 4 High M är utrustad med toppmoderna säkerhetsfunktioner som ger optimal trygghet under alla typer av förhållanden. Cykeln är försett med effektiva skivbromsar, Alhonga DXR1806, som ger kraftfull och tillförlitlig inbromsning även under våta och hala förhållanden. Dessutom bidrar det kraftfulla ljussystemet, Trelock Veo LS230 fram och AXA Juno Ebike bak, med upp till 20 lumen belysning, vilket starkt förbättrar synligheten under dygnets mörka timmar samt ökar säkerheten vid nattkörning genom att göra cyklisten tydligt synlig för andra vägtrafikanter.

När det gäller prestanda, klarar Haibike Trekking 4 High M en mängd olika terrängtyper och väderförhållanden med lätthet. Tack vare den kraftfulla Yamaha PW-TE mittmotorn och robusta dämpande framgafflar, hanterar denna elcykel uppförsbackar och ojämna underlag utan problem. Den höga motorprestanden, kombinerat med Continental Contact Urban-däcken, garanterar en stabil och säker tur genom både stadsmiljö och mer krävande terräng. Denna kombination gör den inte bara praktisk för daglig pendling, men även idealisk för äventyrliga utflykter oberoende av väder.

Haibike Trekking 4 High M anpassar sig enkelt till alla utflykter, vare sig du korsar stadens gator eller utforskar stigar i det ruffiga landskapet.

Optimal Användning och Skötsel

För att förlänga livslängden på din Haibike Trekking 4 High M och upprätthålla dess prestanda är regelbunden skötsel och rätt användning avgörande. Använd cykeln inom rekommenderade hastighets- och belastningsgränser för att undvika onödig påfrestning på motor och batteri. Efter varje tur, rengör cykeln från smuts och grus, särskilt runt rörliga delar som växlar och kedja. Kontrollera regelbundet bromsarna och däckens lufttryck för att säkerställa optimal säkerhet och prestanda. Det är också klokt att eftersträva regelbundet underhåll hos en kvalificerad servicetekniker, särskilt för kontroll av elsystemet och motorn.

Haibike Trekking 4 High M är utrustad med ett högkvalitativt Yamaha InTube 500 Wh batteri som kräver specifik omvårdnad för att bibehålla optimal kapacitet. Batteriet bör laddas i rumstemperatur, idealiskt mellan 10°C till 25°C. Undvik att ladda batteriet direkt efter användning när det är varmt; låt det svalna först. För längsta livslängd, försök hålla batteriet laddat mellan 20% till 80%. Det rekommenderas att ladda batteriet minst en gång per månad även om cykeln inte används, för att undvika djupurladdning. Med dessa enkla skötselråd maximerar du både livslängd och prestanda för ditt batteri.

Seo-optimerat sammanfattning

Upptäck Haibike Trekking 4 High M – en distinkt blå elcykel hybrid som är designad för både terräng och stadskörning. Denna mångsidiga Haibike elcykel erbjuder en fantastisk kombination av kraft och komfort tack vare sin avancerade mittmotor från Yamaha. Med sin robusta konstruktion och högpresterande motor, är denna cykel ideal för alla som söker en pålitlig och effektiv transportmetod i varierande miljöer. Oavsett om det handlar om en lugn tur på landet eller en snabbfärd genom stadens gator, levererar denna cykel prestanda som du kan lita på. Dess högkvalitativa komponenter och intelligenta design säkerställer att varje resa med Haibike Trekking 4 High M är en ren njutning, samtidigt som du lätt navigerar i alla typer av terränger och trafiksituationer. Haibikes engagemang för innovation och kvalitet skiner igenom i varje detalj, vilket gör detta till ett överlägset val för alla elcykelentusiaster.

Liknande cyklar

Vi jämför alla cyklar i vår databas baserat på deras egenskaper. Alla egenskaper är viktade och vissa egenskaper väger tyngre än andra. Nedan listar vi de cyklarsom är mest lika Haibike Trekking 4 High M - Blå Elcykel Hybrid.

Haibike Trekking 4 High M - Blå Elcykel Hybrid eller Scott Sub Tour Eride 20 Men Elcykel Hybrid?

Cykeln som är mest lik är Scott Sub Tour Eride 20 Men Elcykel Hybrid. Cyklarna kommer från olika tillverkare vilket ibland gör att det kan bli svårt att jämföra dem. Både prisbild och kvalitet på cyklar kan skilja sig mycket mellan olika tillverkare. Däremot kan olika tillverkare fortfarande använda sig utav samma komponenter när det kommer till exempelvis växlar, motor och bromsar.

Priset på cyklarna skiljer sig mycket. Du kan därför spara mycket genom att välja den billigare cykeln, om övriga egenskaper är liknande. Vill du spara pengar bör du alltså köpa Haibike Trekking 4 High M - Blå Elcykel Hybrid. Scott Sub Tour Eride 20 Men Elcykel Hybrid är dyrast.

Fler liknande produkter

Fler produkter från Haibike

© Vilken Cykel, 2024