Sidan för dig som vill jämföra cyklar

Merida Eone-sixty 875 2024 Elcykel

87 999 kr
Upptäck framtiden för cykling med Merida Eone-sixty 875 2024 Elcykel – en banbrytande elektrisk cykel som kombinerar innovativ teknologi och kraftfull prestanda. Utstyrd med en avancerad Shimano EP801 mittmotor och ett kraftfullt 750 Wh avtagbart batteri, levererar denna cykel imponerande hastighet och kontinuitet på upp till 10 mils räckvidd. Merida Eone-sixty affirmerar sin överlägsenhet med en hållbar Shimano XT Linkglide drivlina och en robust aluminiumram. Med mixade hjulstorlekar eller full 29-tums storlek anpassar sig cykeln perfekt till varierande terrängtyper. Cykelns avancerade RockShox Zeb-gaffel och Super Deluxe-dämpare erbjuder oöverträffad komfort och kontroll på alla underlag. Välj Merida Eone-sixty 875 Elcykel för en högpresterande, tillförlitlig och stilfull färd.
Denna sida innehåller affiliate-länkar till andra butiker. Detta betyder att vi får provision från butiken om du genomför ett köp, utan att det påverkar dig som kund.

Översikt av Merida Eone-sixty 875 2024 Elcykel

Merida Eone-sixty 875 2020 och är en framstående modell inom kategorin elektriska cyklar, speciellt utformad för den kräsne cyklisten som söker både prestanda och komfort. Den står starkt på marknaden med en perfekt balans av innovation och beprövade funktioner. Modellen drivs av en kraftfull mittmotor från Shimano EP801 med 85 Nm, vilket gör den idealisk för både stadskörning och terräng. Eone-sixty är utrustad med ett avtagbart 750 Wh batteri, vilket garanterar lång räckvidd på mellan 6 och 10 mil beroende på körstil och terräng. Detta tillsammans med möjligheten att addera en 360 Wh räckviddsförlängare för ytterligare distans skapar en dominant närvaro i segmentet för elcyklar med en relevant mängd av framstående egenskaper som hållbar Shimano XT Linkglide drivlina och flexibla 29-tums hjul. Den unika sammansättningen med pålitliga komponenter positionerar Merida Eone-sixty 875 2024 som en optimal följeslagare för både vardagsresor och äventyr på mer krävande terräng.

Design och konstruktion

Ramkonstruktionen hos Merida Eone-sixty 875 2024 Elcykel är grundad på en hållbar och lätt aluminiumstruktur som tonar fram effektivitet och hållbarhet. Aluminium är välkänt för sin styrka och lätthet, vilket gör den till det perfekta materialet för en elektrisk cykel som denna. Merida har också integrerat sin skräddarsydda FAST-plattform, vilket förstärker ramens stabilitet och ger ökad responsivitet vid varierande cykelterräng.

Merida Eone-sixty 875 erbjuder ytterligare anpassningsbarhet genom alternativen för hjulstorlekar. Standardutförandet innehåller mixade hjulstorlekar, vilket ger optimal anpassning och manövrerbarhet i olika miljöer. För de som föredrar en mer uniform cykelupplevelse finns även alternativet att välja full 29-tums storlek, vilket ger bättre rullförmåga och hastighet på mer jämna underlag. Denna flexibilitet inom "mixade hjulstorlekar" möjliggör en helt anpassningsbar cykelinställning efter personliga behov och förutsättningar.

Motor och batteri

Merida Eone-sixty 875 2024 Elcykel är utrustad med en robust Shimano EP801-motor. Denna motor är känd för sina högpresterande egenskaper med en maximalt tillgänglig coupleffekt på 85 Nm, vilket ger en smidig och kontrollerad acceleration även i de tuffaste terrängerna. Den kraftfulla motorn tillsammansk med det rymliga 750 Wh batteriet levererar optimal kraft och uthållighet för långa och krävande turer. Shimano-motorn garanterar inte bara prestanda men också pålitlighet och hållbarhet som är fundamentala till alla cykelturer.

Merida Eone-sixty 875's högteknologiska batteri på 750 Wh ger en imponerande räckvidd på mellan 6 och 10 mil per laddning, vilket gör den till en excellent val för både kortare pendling och längre äventyrscykling. För långa färder där extra kraft kan behövas, finns möjligheten att komplettera med en 360 Wh räckviddsförlängare, vilket ytterligare ökar cykelns kapacitet och mångsidighet. Detta system säkerställer att du kan utforska utan gräns och med förtroende, och gör Merida Eone-sixty 875 till en pålitlig följeslagare på alla typer av cykelturer.

Dämpningssystem

Med Merida Eone-sixty 875 2024 Elcykel får cyklister en överlägsen dämpningsupplevelse tack vare dess avancerade RockShox Zeb-gaffel och Super Deluxe-dämpare, optimerade för robust terräng och krävande stigar. RockShox Zeb-gaffeln erbjuder oöverträffad styvhet och stötdämpning som klarar av kraftiga slag och ojämnheter utan kompromiss, medan Super Deluxe-dämparen effektivt hanterar stötar och förbättrar kontrollen under åkningen. Tillsammans bildar de en dämpningsduo som höjer standarden för komfort och prestanda inom elektriska cyklar.

Bromsar och drivlina

Merida Eone-sixty 875 2024 är utrustad med högpresterande Shimano XT skivbromsar som garanterar oöverträffad bromskraft och pålitlighet under alla väderförhållanden. Bromssystemets precision och hållbarhet gör det till en trygg kompanjon, oavsett om du cyklar på slingriga bergsvägar eller i snabba stadslandskap.

Merida Eone-sixty 875’s drivlina är inte bara robust utan också anpassad för optimal prestanda med sin Shimano XT Linkglide teknologi. Med 11 växlar erbjuder cykeln en sömlös och hållbar växling som är perfekt för äventyr under krävande förhållanden. Linkglide-tekniken erbär att varje växelväxling är smidig, vilket ger en bättre cykelupplevelse och mindre underhåll över tid.

Slutsats och sammanfattning

Merida Eone-sixty 875 2024 Elcykel står ut med sin avancerade teknik och robusta design, som garanterar både kraft och komfort. Denna elektriska cykel är utrustad med en kraftfull Shimano EP801-motor och ett stor kapacitetsbatteri på 750 Wh, vilket gör den idealisk för både pendling och terrängcykling. Dess unika FAST-plattform tillåter användning av mixade eller enbart 29-tums hjulstorlekar, vilket gör den extremt anpassningsbar. Med toppkvalitetens komponenter som Shimano XT Linkglide drivlina och högeffektiva RockShox Zeb-gafflar, erbjuder den här modellen en balanserad och pålitlig körupplevelse. Överväg Merida Eone-sixty 875 2024 för ditt nästa cykelköp och upplev cykelkörning på en helt ny nivå.

Liknande cyklar

Vi jämför alla cyklar i vår databas baserat på deras egenskaper. Alla egenskaper är viktade och vissa egenskaper väger tyngre än andra. Nedan listar vi de cyklarsom är mest lika Merida Eone-sixty 875 2024 Elcykel.

Merida Eone-sixty 875 2024 Elcykel eller Merida Eone-sixty 875 L 2024 Elcykel?

Den cykel som liknar mest är Merida Eone-sixty 875 L 2024. Bägge cyklarna kommer från samma tillverkare vilket kan göra dem enklare att jämföra. Både prisbild och kvalitet på cyklar tenderar att likna varandra om de kommer från samma tillverkare. Däremot bör man vara observant på att en tillverkare kan ha olika budgetnivårer där man använder olika dyra komponenter.

Båda cyklarna kostar lika mycket. Och man kan istället välja att kolla mer på komponenterna för att se vart man får bäst.

Fler liknande produkter

Fler produkter från Merida

© Vilken Cykel, 2024