Sidan för dig som vill jämföra cyklar

Merida Espresso L 500 Xs Eq 2024 Elcykel Hybrid

47 999 kr
Upptäck framtiden för urban mobilitet med Merida Espresso L 500 Xs Eq 2024 Elcykel Hybrid. Perfekt för stadskörning, denna avancerade elcykel kombinerar stil och prestanda. Utrustad med en Shimano EP600-motor, erbjuder den smidig acceleration och imponerande kraft när det behövs. Tack vare det högkapacitetsbatteriet på 630 Wh, tar den dig längre med en räckvidd på upp till 100 km, vilket gör den idealisk för både kortare ärenden och längre pendlingar. Med sin lättviktsram och dynamiska design är det inte bara en elcykel, utan en förlängning av din ambition att navigera genom stadsdjungeln med lätthet och komfort. För de som söker en högkvalitativ, pålitlig och snygg stadscykel, är Merida Espresso L 500 Xs Eq 2024 det självklara valet. Missa inte detta erbjudande om ett ledande varumärkes elcykel med lång räckvidd, optimalt för den moderna pendlaren.
Denna sida innehåller affiliate-länkar till andra butiker. Detta betyder att vi får provision från butiken om du genomför ett köp, utan att det påverkar dig som kund.

Översikt över Merida Espresso L 500 Xs Eq 2024 Elcykel Hybrid

Upptäck Merida Espresso L 500 Xs Eq 2024 Elcykel Hybrid, idealisk för effektiv och bekväm stadskörning. Denna högpresterande hybrid elcykel är designad för att hantera allt från daglig pendling till längre utflykter med enastående komfort och pålitlighet. Den framhäver en smart integration av en avancerad Shimano EP600 motor och ett starkt 630 Wh batteri som erbjuder en lång räckvidd på 6 till 10 mil, vilket gör den till en utmärkt elcykel med lång räckvidd.

Med sin robusta, lätta ram och 28 tum stora hjul garanterar Merida Espresso L 500 smidig manövrering i stadsmiljöer. Den är utrustad med en dämpad framgaffel vilket ökar komforten även på ojämna underlag. Effektiva skivbromsar från Shimano säkrar stoppförmåga i alla väderförhållanden, vilket gör den till en pålitlig stadscykel eldriven både för dagligt bruk och längre turer.

Designad för både funktionalitet och estetik, har denna Merida elcykel även stilrena detaljer och en elegant grå finish som kompletterar dess moderna teknologi. Oavsett om du letar efter en pålitlig följeslagare för stadskörning eller längre äventyr, erbjuder Merida Espresso L 500 Xs Eq 2024 en oöverträffad blandning av teknologi, stil och hållbarhet, och representerar det bästa inom moderna hybrid elcyklar.

Tekniska Specifikationer

Merida Espresso L 500 Xs Eq 2024 Elcykel Hybrid är en avancerad elcykel med en effektiv och tillförlitlig Shimano EP600 mittmotor som levererar upp till 85 Nm. Detta ger oöverträffad dragkraft i stadsmiljö, perfekt för både pendling och fritidsbruk.

Cykeln är utrustad med ett robust Shimano-batteri på 630 Wh (36V, 17.5Ah), vilket ger en imponerande räckvidd på 6 till 10 mil per fulladdning, vilket gör Merida Espresso till en idealisk elcykel med lång räckvidd för daglig användning. Hastigheten är begränsad till 25 km/h, vilket stämmer överens med EU-standarder för elcyklar.

Cykeln besitter 28 tums hjul som säkerställer en smidig och stabil åktur även på ojämna vägar. Displayen, Shimano SC-EN610, är lättläst och tillhandahåller all väsentlig information som behövs för en bekväm cykeltur. Stötdämpningen är välkonstruerad och dämpad, vilket minska belastningen på rygg och handleder, vilket är essentiellt på längre resor eller över ojämna ytor.

Slutligen, cykelns vikt på 27 kg gör den relativt hanterbar för sin storlek och kapacitet, vilket gör den till en manöverbar stadscykel. Den avancerade motoriseringen och de omfattande tekniska specifikationerna berättigar varför Merida Espresso är en av de bästa alternativen i kategorin hybrid elcykel och Merida elcykel.

Design och Komfort

Merida Espresso L 500 Xs Eq 2024 Elcykel Hybrid är omsorgsfullt konstruerad för exceptionell komfort och stilriket. Den eleganta grå färgen kompletteras fint med cykelns slanka och moderna hybridram, vilket inte bara ger ett visuellt tilltalande intryck utan också ett bekvämt åk i alla stadsmiljöer. Tack vare dess lättviktskonstruktion minskas den totala tröttheten under längre turer samtidigt som den håller en totalvikt på 27 kg och kan hantera en belastning upp till 150 kg, vilket gör den till en robust följeslagare för både vardagspendling och rejäla shoppingrundor.

Cykelns dämpade ram och gaffel erbjuder skön avlastning från stadens ofta ojämna vägar, vilket höjer komfortnivån markant under färden. Den praktiska utformningen inkluderar även täcka tillägg som pakethållare och rikligt med plats för ytterligare lastning, idealiskt för den som söker en stadscykel som klarar av både snabba ärenden och större transporter. Denna hybrid elcykel är således inte bara en transportmedel men även en pålitlig partner i det dagliga stadslivet.

Säkerhet och Bromssystem

Merida Espresso L 500 Xs Eq 2024 Elcykel Hybrid är utrustad med högpresterande Shimano MT-200 hydrauliska skivbromsar, vilket ger överlägsen stoppkraft och kontroll oavsett väderförhållanden. Dessa bromsar är kända för sin pålitlighet och långvariga prestanda, vilket är särskilt viktigt i stadsmiljö där snabba inbromsningar ofta krävs. Effektiviteten i bromssystemet säkerställer att du kan hålla hög säkerhetsstandard även vid våta och hala förhållanden, vilket gör Merida Espresso L 500 Xs till en framstående hybrid elcykel för säker stadskörning.

Batteri och Motor

Merida Espresso L 500 Xs Eq 2024 Elcykel Hybrid är försett med en Shimano EP600 mittmotor, känd för sin robusthet och förmåga att generera upp till 85 Nm av kraft, vilket gör den till en av de mest kraftfulla motorerna i sin klass för hybrid elcykel. Denna motor är perfekt för stadscykel eldriven, då den möjliggör en mjuk men stark acceleration och är väl anpassad för både platta sträckor och backiga områden. Motoreffekten kompletteras av ett imponerande högkapacitetsbatteri, Shimano EN806, på 630 Wh. Detta ger elcykeln en lång räckvidd på upp till 10 mil under ideala förhållanden. Ett högkapacitetsbatteri som detta är idealiskt för längre pendlingssträckor och minskar behovet av ständiga laddningar, vilket gör Merida Espresso L 500 till en pålitlig följeslagare för daglig pendling över större avstånd. Med dessa två kraftfulla komponenter är denna Merida elcykel ett utmärkt val för både rutinerade pendlare och nybörjare som eftersträvar en hållbar och effektiv färd i stadsmiljö.

Tillbehör och Praktisk Användning

Merida Espresso L 500 Xs Eq 2024 Elcykel Hybrid inkluderar nödvändiga tillbehör som verkligen lyfter din cykelupplevelse till nya höjder. Modellen är utrustad med kvalitetsskärmar som tur är, håller dig torr i regnväder. Dess inbyggda belysning underlättar synlighet vid skymning och gryning, vilket ökar din säkerhet avsevärt. Pakethållaren bak erbjuder bekväm transport av t.ex. en ryggsäck eller matkassar, medan det stabila cykelstödet gör det smidigt att parkera cykeln varsomhelst. Tillsammans skapar dessa tillbehör en smidig och bekväm körupplevelse, vilket gör Merida Espresso L 500 till en verkligt mångsidig stadscykel.

Sammanfattning och Köprekommendation

Merida Espresso L 500 Xs Eq 2024 Elcykel Hybrid erbjuder en framstående kombination av prestanda, komfort och användbarhet, och är därmed ett ypperligt val för den dagliga pendlingen i stadsmiljö. Denna hybrid elcykel är utrustad med en effektiv Shimano EP600 elcykelmotor och ett högkapacitets batteri på 630 Wh, vilket ger en imponerande räckvidd på upp till 10 mil per laddning. Tack vare smarta designval som en lättviktig och dämpad hybridram, optimal för stadscykling, klarar cykeln även av tyngre laster upp till 150 kg. För säkerheten bidrar de robusta Shimano MT-200 skivbromsarna som ger pålitlig stoppkraft under alla förhållanden. Allt detta, tillsammans med tillägget av skärmar, lampor och pakethållare, gör Merida Espresso L 500 till ett utmärkt val för den medvetna stadscyklisten som värderar både funktion och stil.

Liknande cyklar

Vi jämför alla cyklar i vår databas baserat på deras egenskaper. Alla egenskaper är viktade och vissa egenskaper väger tyngre än andra. Nedan listar vi de cyklarsom är mest lika Merida Espresso L 500 Xs Eq 2024 Elcykel Hybrid.

Merida Espresso L 500 Xs Eq 2024 Elcykel Hybrid eller Merida Espresso L 500 M Eq 2024 Elcykel Hybrid?

Cykeln som är mest lik är Merida Espresso L 500 M Eq 2024 Elcykel Hyb. Cyklarna har samma märke vilket kan göra dem enklare att jämföra. En enskild tillverkare tenderar att hålla ungefär samma kvalitet på sina cyklar och prissätta enligt samma principer. Det kan dock skilja i val av komponenter beroende på om det är en premiumcykel eller mer budget.

Priset på cyklarna är samma. Och man kan istället välja att kolla mer på komponenterna för att se vart man får bäst.

Fler liknande produkter

Fler produkter från Merida

© Vilken Cykel, 2024