Sidan för dig som vill jämföra cyklar

Scott Bike Lumen Eride 910 M 2024 Elcykel

88 995 kr
Upplev den ultimata terrängkörningen med Scott Bike Lumen eRide 910 M 2024 Elcykel, en toppmodern elektrisk mountainbike som kombinerar avancerad teknik och robust design för att ta dig överallt. Med Scott eRide elcykel, speciellt utformad för tuff terräng, får du en smidig och balanserad körupplevelse. Den här elcykeln för terräng innefattar en kraftfull TQ HPR-motor och ett stort integrerat batteri, som ger en tyst men kraftfull drift. Dess låga tyngdpunkt och kolfiberstomme garanterar oöverträffad manövrerbarhet och vridstyvhet. Om du är ute efter en elcykel som inte kompromissar med prestanda, bör du definitivt överväga Scott Lumen eRide 910. Läs mer om Scott Lumen eRide 910 specifikationer och utforska våra recensioner eller köp Scott Bike Lumen eRide 910 M 2024 online för att säkra det bästa priset.
Denna sida innehåller affiliate-länkar till andra butiker. Detta betyder att vi får provision från butiken om du genomför ett köp, utan att det påverkar dig som kund.

Introduktion till Scott Bike Lumen Eride 910 M 2024 Elcykel

Scott Bike Lumen Eride 910 M 2024 Elcykel är mer än bara en elektrisk cykel; det är en innovativ elektrisk mountainbike utformad specifikt för att möta utmaningarna i ruggig terräng. Denna cykel vänder sig till äventyrslystna cyklister som söker en högpresterande elcykel för terräng som kombinerar avancerad teknik med exceptionell hållbarhet. Oavsett om du är en erfaren mountainbike-cyklist eller en entusiast som vill utforska mer krävande stigar, levererar Scott eRide elcykel den kraft och pålitlighet som krävs för att ta ditt utomhusäventyr till nästa nivå.

För närvarande är Scott Bike Lumen Eride 910 M 2024 Elcykel slut i lager, och detsamma gäller för dess andra modellvarianter, inklusive storlekarna S och L. Denna efterfrågade modell har fångat intresset hos många entusiaster av elcyklar för terräng, vilket reflekterar dess popularitet och avancerade specifikationer. Vi uppmuntrar intresserade köpare att hålla sig uppdaterade om lagerstatus och vara redo att agera snabbt när nya enheter blir tillgängliga för att säkra sitt exemplar av denna högkvalitativa mountainbike.

Tekniska Specifikationer

Scott Lumen eRide 910 M 2024 Elcykel är ingen vanlig elektrisk mountainbike; den är en teknologisk mästare riktad mot äventyrslystna cyklister som kräver det bästa av det bästa. Hjärtat i denna cykel är den avancerade TQ HPR-motorn som ger en plattfri, kraftfull och framför allt tyst drift, vilket tillåter cyklister att njuta av naturen utan störande motorljud. Motorn är skickligt integrerad i cykelns kolfiberstomme, vilket inte bara minskar den totala vikten utan också ökar ramens styrka och motståndskraft mot tuff terräng.

Kolfiberstommen i Scott Lumen eRide 910 är speciellt framtagen för att erbjuda en överlägsen balans och hantering på utmanande underlag, och bidrar till att cykeln har en helt unik känsla när den manövreras på smala stigar och krävande nedfarter. Stommen är även designad för att vara kompatibel med cykelns integrerade batteri som smart är placerat i diagonalröret, vilket inte bara ger en låg tyngdpunkt utan fördelas jämnt över cykelns längd för optimal balans och körupplevelse.

Det integrerade batteriet är klart en av de mest imponerande aspekterna av denna modell, vilket säkerställer att cyklisten kan driva sin Scott Lumen eRide 910 genom längre rutter utan att oroa sig för batteriets livslängd. Med den här konfigurationen blir allt från uppförslut till långa platta etapper en ren fröjd att uppleva.

Design och Komfort

Scott Lumen eRide 910 är framtagen med en banbrytande kolfiberstomme, en design som inte bara ger cykeln en slående estetik utan också optimal prestanda i terräng. Kolfiberns högkvalitativa egenskaper gör stommen otroligt lätt, samtidigt som den behåller en robust struktur som klarar av kraftiga stötar och vibrationer. Denna unika kombination av lätt vikt och hög stabilitet gör Scott Bike Lumen Eride 910 M 2024 Elcykel idealisk för terrängcykling, där manövrerbarhet och pålitlighet är avgörande.

Den integrerade batteri-designen i Scott Lumen eRide 910 spelar en stor roll för cykelns prestanda genom att skapa en låg tyngdpunkt. Detta är avgörande för att upprätthålla balansen när du navigerar genom ojämn terräng och tar dig an branta klättringar eller snabba utförslöpor. Genom att placera batteriet i diagonalröret, närmare cykelns mitt, fördelas vikten jämnt vilket bidrar till en mer balanserad och kontrollerad cykelupplevelse. Denna design höjer även cykelns estetiska värde genom att skapa en smidigare och mer sammanhållen profil, vilket förstärker det moderna intrycket.

Drivsystem och Prestanda

Scott Bike Lumen Eride 910 M 2024 Elcykel är utrustad med den imponerande TQ HPR-motorn, känd för sin höga prestanda och effektivitet, vilket gör den idealisk för terrängcykling. Denna motor erbjuder en kraftfull assistans som är avgörande när du tar dig an branta uppförsbackar eller tekniskt svåra spår. Tack vare dess höga vridmoment kan cyklisten uppleva en omedelbar kraftöverföring, vilket möjliggör en bättre kontroll och en mer dynamisk cykelupplevelse även i tuff terräng. Det tysta driftsläget höjer dessutom naturupplevelsen då motorns ljud inte tar över landskapets egna toner.

Den högkvalitativa Shimano 1x-drivlinan på Scott Lumen eRide 910 bidrar till en överlägsen cykelupplevelse genom att förenkla växlingarna och förbättra kraftkontrollen. Med mindre komponenter och förenklad mekanik reduceras risken för mekaniska problem och vikten hålls nere. Shimano's välkända tillförlitlighet och smidiga växlingar gör att cyklisten kan koncentrera sig helt på terrängen framför sig, utan att oroa sig för om växlingen ska hänga med i de snabba förändringarna som terrängcykling ofta innebär. Denna drivlina är perfekt anpassad för att hantera varierade och krävande terränger där snabba och precisa växlingar är av yttersta vikt.

Säkerhet och Hållbarhet

Scott Bike Lumen Eride 910 M 2024 Elcykel är en elektrisk mountainbike som är utrustad med avancerade hydrauliska skivbromsar, en viktig säkerhetsfunktion som inte bara förbättrar cykelns övergripande prestanda utan också garanterar säkerhet under diverse väderförhållanden. Dess hydrauliska skivbromssystem erbjuder konsekvent och tillförlitlig bromsverkan oavsett om det är vått, torrt, dammigt eller lerigt ute. Bromsarnas design säkerställer att värmefördelningen hanteras effektivt, vilket minimerar risken för bromsprestandans försämring under långa eller intensiva nedstigningar. Denna funktion är särskilt värdefull i Sverige, där vädret kan variera kraftigt och oförutsägbart. Bättre kontroll och omedelbar svarstid från bromsarna maximerar cyklistens förtroende för terräng och i nedförsbackar, vilket gör Scott Bike Lumen eRide 910 till ett säkert val för äventyr i olika miljöer.

Hjul och Däck

Hjulen och däcken på Scott Bike Lumen Eride 910 M 2024 Elcykel spelar en avgörande roll i cykelns prestanda, speciellt när det gäller utmanande terräng. Cykeln är utrustad med 29-tumshjul från Syncros, mer specifikt modellen X-30SE, som är kända för sin robusthet och förmåga att hantera olika typer av underlag. Dessa större hjul bidrar till att cykeln rullar över hinder mer effektivt och ger en jämnare åktur, vilket är särskilt viktigt i ojämn terräng.

Däcken är å andra sidan från Schwalbe, modellen Wicked Will, med en 2,4 tums bredd som tillhandahåller ett utmärkt grepp och stabilitet. Bredden på däcken gör dem ideala för terrängcykling då de kan hantera allt från lös sand till leriga stigar utan problem. Den kombinationen av hjul och däck Maximerar inte bara kontaktytan för bättre grepp utan också den totala stabiliteten, vilket gör Scott Bike Lumen Eride 910 till en pålitlig partner för tuff terrängcykling.

Att Tänka På Innan Köp

När du står inför valet av att köpa en Scott Bike Lumen Eride 910 M 2024 Elcykel är det avgörande att välja rätt storlek och modell för att fullt ut kunna njuta av din cykelupplevelse. Denna elektriska mountainbike är tillgänglig i olika storlekar, och valet av storlek bör baseras på din längd och kroppsmått för att säkerställa optimal komfort och prestanda, speciellt i terräng. En felaktig storlek kan inte bara försämra manövrerbarheten utan också öka risken för skador. Tänk på att en storlek M ofta passar personer som ligger inom ett visst längdspann. Kontrollera specifikationerna för Scott Lumen eRide 910 och jämför dem noggrant med dina egna mått för att hitta den modell som passar bäst för dina äventyr i skog och mark.

Fördelar med Scott Lumen Eride 910 M 2024

Scott Bike Lumen Eride 910 M 2024 Elcykel markerar en ny era inom elektriska mountainbikes med dess kombination av avancerad teknologi och skräddarsydd design för maximal prestanda i tuff terräng. Med en av marknadens mest kraftfulla och tysta motorer, TQ:s HPR-system, och ett stort integrerat batteri levererar denna Scott eRide elcykel en konstant och jämn kraft fördelning som är idealisk för långa och krävande rutter i skog och mark.

Konstruktionen med kolfiberstomme inte bara reducerar vikten utan ökar även cykelns vridstyvhet, vilket ger förbättrad kontroll och precision vid teknisk körning. Cykelns ramgeometri har också designats för att erbjuda en optimal balans och låg tyngdpunkt genom det strategiskt placerade batteriet, vilket resulterar i en mer stabil och responsiv körupplevelse.

Den robusta 1x-drivlinan från Shimano garanterar tillförlitliga växlingar även under påfrestningar, och ihop med 29-tums Syncros hjul och Schwalbe Wicked Will däck med 2,4 bredd, säkrar Scott Lumen eRide 910 specifikationerna att varje pedaltramp överlämnar maximalt grepp och stabilitet. Denna elcykel är därför en pålitlig partner för både erfarna mountainbikecyklister och äventyrslystna nykomlingar som söker kvalitet och prestanda på varje tur.

Kul att veta

Scott som varumärke har etablerat sig som en pionjär inom cykelindustrin, och har sedan länge varit en föregångare vid implementering av ny teknik. Specifikt inom elcykelmarknaden har Scott visat sitt engagemang för innovation genom sin eRide-serie. Lanseringen av Scott Bike Lumen eRide 910 M 2024 är ett tydligt exempel på detta. Med sina avancerade elektriska system, som effektivt kombinerar kraft och hållbarhet, sätter Scott nya standarder för elcyklar anpassade för terräng. Detta dedikerade fokus på att skapa optimala lösningar för elcyklister gör att Scott fortsätter att vara en ledare i cykelvärlden.

Liknande cyklar

Vi jämför alla cyklar i vår databas baserat på deras egenskaper. Alla egenskaper är viktade och vissa egenskaper väger tyngre än andra. Nedan listar vi de cyklarsom är mest lika Scott Bike Lumen Eride 910 M 2024 Elcykel.

Scott Bike Lumen Eride 910 M 2024 Elcykel eller Bergamont  e-grandurance elite 2024 Elcykel?

Den cykel som liknar mest är Bergamont Bergamont  e-grandurance elite 2024. Cyklarna har olika märken vilket ibland gör att det kan bli svårt att jämföra dem. Sett till pris och kvalitet så kan man förvänta sig att detta kan skillja sig mellan olika tillverkare. Däremot kan olika tillverkare fortfarande använda sig utav samma komponenter när det kommer till exempelvis växlar, motor och bromsar.

Priset på cyklarna skiljer sig mycket. Du kan därför spara mycket genom att välja den billigare cykeln, om övriga egenskaper är liknande. Den billigare cykeln i det här fallet är Bergamont  e-grandurance elite 2024 Elcykel. Scott Bike Lumen Eride 910 M 2024 Elcykel får du betala mer för.

Fler liknande produkter

Fler produkter från Scott

© Vilken Cykel, 2024