Sidan för dig som vill jämföra cyklar

Superior Elcykel SSC 160 L

23 990 kr
Utforska staden och naturen med stil på en Superior Elcykel SSC 160 L. Denna eleganta och robusta elcykel är perfekt anpassad för såväl stadsvägar som grusleder, och erbjuder en pålitlig prestanda med sin avancerade Shimano Steps E6100-motor. Med ett 504Wh batteri får du imponerande 185 km räckvidd per laddning, vilket garanterar långa och äventyrliga utflykter utan bekymmer. Dess 7-växlade Shimano Nexus-system kombinerar smidighet och effektivitet som möjliggör en dynamisk körupplevelse. Njut av maximal komfort med elcykels dämpade framgaffel och hydrauliska skivbromsar som säkerställer kontrollerade och mjuka stopp. Oavsett om du är ute efter en elcykel för stad och grusväg eller en dam elcykel med mittmotor och integrerad belysning, är Superior Elcykel SSC 160 L ett utmärkt val för alla dina cykeläventyr.
Denna sida innehåller affiliate-länkar till andra butiker. Detta betyder att vi får provision från butiken om du genomför ett köp, utan att det påverkar dig som kund.

Översikt av Superior Elcykel SSC 160 L

Superior Elcykel SSC 160 L är en avantivistisk elcykel framtagen för att möta kraven från såväl stadsmiljöer som tuffare grusvägar. Designad med en modern och elegant struktur, tillverkas denna cykel med en lätt och hållbar aluminiumram, utrustad med en låg instegsdesign som underlättar på- och avstigning. Dessutom erbjuder intern kabeldragning inte bara en ren och slank look men skyddar också mot väder och vind. Kraften levereras av en mångsidig Shimano Steps E6100-motor tillsammans med ett robust 504Wh batteri, vilket står för både effekt och uthållighet på vägen.

Superior Elcykel SSC 160 L är designad som en optimal följeslagare för alla typer av cyklister som önskar en träffsäker kombination av komfort och prestation både i urbana landskap och på lantliga grusvägar. Denna elcykel för stad och grusväg erbjuder en suverän flexibilitet tack vare sin mångsidiga design och teknologi. Utrustad med hydrauliska skivbromsar säkerställer den både säkra och effektiva inbromsningar oavsett underlag, vilket gör den idealisk för en blandad användning där vägkvaliteten kan variera.

Tekniska specifikationer

Superior Elcykel SSC 160 L präglas av avancerad teknik och högpresterande komponenter som syftar till att leverera en optimal åkupplevelse. Hjärtat i systemet är den effektiva Shimano STePS DU-E6100 motorn, känd för sin robusthet och tysta drift. Motorns effekt på 250 W och vridmoment på 60 Nm tillhandahåller kraftfull acceleration och hanterar lätt olika typer av terränger. Tack vare den smarta placeringen vid vevpartiet, förbättras cykelns balans och manövrerbarhet.

Vidare är cykeln utrustad med ett Litium-jon batteri från Shimano STEPS (BT-E6001), som har en imponerande kapacitet på 504 Wh. Detta ger en lång räckvidd på upp till 185 km, beroende på användningssätt och terräng. Batteriet är elegant integrerat i pakethållaren, vilket underlättar både hantering och estetik. SHIMANO EC-E6002 1.8A batteriladdaren som medföljer säkerställer snabb och effektiv laddning.

För växling är cykeln utrustad med Shimano Nexus 7-växlad navväxel, vilket ger en smidig och underhållsfri växling. Kombinationen av hydrauliska skivbromsar för både fram- och bakbroms (SHIMANO BL-MT200/BR-MT200) står för trygga och tillförlitliga stopp även i höga hastigheter och olika väderförhållanden. Dess stabila 28-tumshjul, tillsammans med bidraget från SR Suntour NEX-DS framgaffel med 50 mm slaglängd, garanterar komfort även på ojämna underlag.

Dessa tekniska detaljer gör Superior Elcykel SSC 160 L optimal för både stadsmiljöer och grusvägar, vilket framhäver dess mångsidighet som en elcykel med Shimano Steps, speciellt anpassad för den moderna cyklisten som kräver pålitlighet och hög prestanda.

Design och komfort

Superior Elcykel SSC 160 L är designad med en robust och lätt aluminiumram som är speciellt framtagen för att kombinera hållbarhet och bekvämlighet. Ramen, som är tillverkad i Alloy 6061 T6 med e-Comfort Geometry, presenterar inte bara en visuell elegans utan även en praktisk fördel genom sitt låga insteg. Detta gör det betydligt enklare att ta sig upp på och av cykeln, vilket är särskilt värdefullt för stadskörning eller mindre flexibla cyklister.

Intern kabeldragning bidrar till cykelns rena linjer och skyddar dessutom vajrarna från väder och vind, vilket minskar behovet av underhåll och ökar livslängden på komponenterna. Körställningen är ergonomiskt utformad för att maximera användarkomfort och effektivitet. Den raka och justerbara styrstammen (ONE1 MTS-C2695 Alloy) med en lätt bakåtsvepning och en mjuk höjning bidrar till en naturlig sittställning och lindrar belastningen på rygg och axlar under långa eller krävande turer. Denna kombination av designelement ger en åktur som inte bara är behaglig utan också optimerad för både längre distanser och snabba ärenden i stadsmiljö.

Motor och batteriprestanda

Motor och Batteriprestanda

Superior Elcykel SSC 160 L med 504Wh batteri erbjuder en exceptionell kombination av kraft och uthållighet för både stadsmiljö och längre turer på blandade underlag. Med en integrerad Shimano Steps E6100-motor känd för sin pålitlighet och starka prestanda, levererar denna elcykel en jämn och kraftfull assistans vid behov. Motorns design bidrar till cykelns eleganta utseende samtidigt som den erbjuder ett robust stöd med sina 250 watt och imponerande 60 Nm i vridmoment. Detta gör det bekvämt att hantera både uppförsbackar och plana sträckor med lätthet.

Batteriet på 504 Wh är skickligt integrerat i pakethållaren, vilket inte bara bidrar till ett slankt utseende utan också balanserar cykeln väl. Med en fulladdad batteri kan cyklisten njuta av en räckvidd upp till 185 km beroende på användningsläge, vilket är idealiskt för längre turer utan oro för att batteriet ska ta slut. Detta långlivade batteri säkerställer att du kan utforska städer och landsbygd på en och samma laddning med konstant tillgång till kraftfull pedalassistans.

Drivlina och bromsning

Superior Elcykel SSC 160 L är inte bara en stilig följeslagare i urbana miljöer eller på lantliga grusvägar, den är även utrustad med en avancerad drivlina och högeffektiva bromsar som ger säker och pålitlig körning. Utrustad med en Shimano Nexus 7-växlad elcykel-konfiguration, erbjuder cykeln smidiga och enkla växlingar vilket är idealiskt för både dagliga pendlingsresor och längre utflykter över varierande terräng. Den sofistikerade växeltekniken säkerställer att du alltid har rätt växel för varje situation, vilket ökar både komfort och effektivitet under färd.

När det kommer till bromssystemet, är Superior Elcykel SSC 160 L försedd med hydrauliska skivbromsar som ger överlägsen bromsprestanda. Oavsett väderförhållanden, ger dessa bromsar kraftfull och responsiv bromsning, vilket är avgörande för din säkerhet i tät stadstrafik eller på våta och hala underlag. Denna kombination av pålitlig drivlina och avancerade bromssystem gör att elcykel med 185 km räckvidd och hydrauliska skivbromsar inte bara är en transportlösning, utan en nödvändig investering i personlig mobilitet och säkerhet.

Komfort och extrautrustning

Superior Elcykel SSC 160 L är inte bara en praktisk och mångsidig cykel, utan också framstående när det kommer till komfort och extrautrustning. Cykeln är utrustad med en SR Suntour NEX-DS framgaffel, som erbjuder 50 mm slaglängd och dämpning, vilket mjukar upp ojämnheter på både stadsgator och grusvägar. Den integrerade belysningen från AXA Blueline säkerställer god sikt vid färd under alla ljusförhållanden, vilket är avgörande för säkerhet och komfort under dygnets mörkare timmar. För att ytterligare förbättra stabiliteten och komforten är cykeln utrustad med ett robust stöd, som underlättar parkering och hantering när cykeln inte används. Dessutom framhäver modellen den optimala balansen för en dam elcykel med mittmotor och integrerad belysning. Dessa egenskaper tillsammans skapar en överlägsen körupplevelse, där både funktionalitet och komfort går hand i hand.

Display och användarvänlighet

Displayen Shimano SC-E5000 på Superior Elcykel SSC 160 L är designad för att ge användaren full kontroll och enkel översikt över cykelns funktioner. Med fyra tydliga driftslägen; Off, Eco, Normal och High, kan föraren enkelt anpassa motorns assistans efter behov, vilket gör det möjligt att effektivt hantera både batteriförbrukning och ansträngningsnivå. Användarvänligheten är i fokus, tack vare displayens intuitiva gränssnitt och lättillgänglighet. Oavsett om du befinner dig på grusväg eller stadsmiljö, erbjuder denna elcykel med lång räckvidd en mycket anpassningsbar körupplevelse som passar både nya och erfarna cyklister.

Liknande cyklar

Vi jämför alla cyklar i vår databas baserat på deras egenskaper. Alla egenskaper är viktade och vissa egenskaper väger tyngre än andra. Nedan listar vi de cyklarsom är mest lika Superior Elcykel SSC 160 L.

Superior Elcykel SSC 160 L eller Crescent Elora 7vxl 2024 47cm Svart Elcykel?

Cykeln som är mest lik är Crescent Elora 7vxl 2024 47cm Svart. Ena cykeln är tillverkad av Superior medans den andra är tillverkad av Crescent vilket ibland gör att det kan bli svårt att jämföra dem. De olika tillverkarna kan ha helt olika kvaliteter på sina cyklar och prissätta utifrån olika parametrar. Däremot tillverkar tillverkarna sällan komponenter så som växlar motor och bromsar själva, utan dessa är ganska standard och kan vara samma mellan tillverkare.

Det är stor skillnad i pris på cyklarna. Det kan därför vara bra att väga in priset när man jämför cyklarna, och inte bara komponenter så som motor och växlar. Den billigare cykeln är Superior Elcykel SSC 160 L. Crescent Elora 7vxl 2024 47cm Svart Elcykel är lite dyrare.

Fler liknande produkter

Fler produkter från Superior

© Vilken Cykel, 2024