Sidan för dig som vill jämföra cyklar

Crescent

Många tror att Crescent alltid har varit ett Svenskt gammalt varumärke, men faktum är att Crescent från början kom från ett amerikanskt bolag som tillverkade cyklarna i USA. Det var först i slutet av 1800-talet som ett svenskt bolag började importera cyklarna och sälja dem i Sverige. Men relativt kort efter att de började importeras till Sverige började man även tillverka Crescent-cyklar i Sverige och resan var igång. Tack vare stora framgångar i både små och stora tävlingar blev cyklar från Crescent otroligt populära.

Cyklarna fortsatte att utvecklas med storst fokus på säkerhetstänk och funktion. Saker såsom integrerat lås och reflexer, som är standard idag, var något som Crescent stolt kunde stoltsera med även på 1950-talet.

Hoppar vi fram till år 2008 så är vi framme vid året då Crescent börjar utveckla och sälja elcyklar. Tack vare sin långa och gedigna erfarenhet kring cykletillverkning gör även deras elcyklar succé. Försäljingen ökar och 2016 öppnade de upp din tillverkning i Varberg, på den svenska västkusten.

Vad finns det för elcyklar från Crescent?

Den aldra vanligaste modellen av elcykel från Crescent är den klassiak damcykeln, eller lowstep/lågt insteg som det också kallas. Men utöver detta hittar man även några enstaka klassiska herrcyklar, hybridcyklar och en och annan mountainbike. Motorn är uteslutande placerad i framnavet eller vid tramporna, ingen motor i bakhjulet alltså.

Vad kostar en elcykel från Crescent?

Enklaste svaret på frågan är att helt enkelt kika igenom listan nedan. Men sammanfattningsvis kan man säga att Crescent-cyklar ligger i det övre spannet när det kommer till pris. Men med det relativt höga priset kommer även en otrolig kvalitet. Crescent är ett starkt varumärke med lång historia. Cyklarna är utvecklade och testade för att hålla under lång tid framöver och är absolut värda sitt relativt höga pris.

En smart elcykel

En elcykel från Crescent är inte som alla andra. Du får en mängd funktioner som både underlättar ditt ägande, men också ökar din säkerhet. Funktioner så som ABS-broms förhindrar att du sladdar och trillar, och rörelsesensorer kan fungera som stöldlarm eller skicka meddelande till en närstående om den skulle upptäcka en krash.

Observer att alla produkter nedan består av så kallade affiliate-länkar. Detta betyder att du kommer till en butik när du klickar på en produkt och vi får provision om du genomför ett köp.
© Vilken Cykel, 2024